Last news in Fakti

17 Декември, 2021 16:45 2 477 4

Радина Кърджилова и Деян Донков в разтърсваща романтична история (СНИМКА)

  • радина кърджилова-
  • деян донков-
  • театър-
  • постановка-
  • драматична история-
  • любов

Двамата ще влязат в ролята на поета Яворов и неговата любима Лора

Буквално след броени дни ще можем да видим на една сцена Деян Донков и любимата му Радина Кърджилова. Двамата ще се качат на театралната сцена, за да влязат в ролята на поета Яворов и неговата любима Лора.

Дългоочакваният проект, за който актьорското семейство отдавна мечтаеше, ще има премиерни представления на 17, 18 и 30 декември на сцената на Театър 199 „Валентин Стойчев“. Пиесата е изградена върху документален материал за взаимоотношенията между българския поет Пейо Яворов и съпругата му Лора Каравелова, макар че в текста да са обозначени просто като Мъжът и Жената.

View this post on Instagram

A post shared by Radina Kardjilova- Actress (@radinakardjilova)

На родна сцена творбата на Константин Илиев има дълга традиция. В различни сценични версии в ролите са били Цветана Манева и Явор Милушев, Владимир Пенев и Албена Георгиева, Ирмена Чичикова и Христо Бонин, Елена Петрова и Иван Радоев и др, пише woman.bg.

На сцената двама души - мъж и жена, застават един срещу друг, за да си кажат всичко, което имат да си казват. Днес си спомняме, че "Диалогът завършва с два изстрела. Този начин на изграждане на действието е по-труден, но темата задължава да се избере трудното. Вероятно и за един скулптор е много по-лесно да направи човешка фигура от восък или, да речем, от сняг, но той избира материал, който се съпротивлява - мрамор, например. Материалът трябва да се съпротивлява, за да предизвика всичките сили на този, който се бори с него.", казва Константин Илиев.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анджело

    6 0 Отговор
    Ужастен ужаст ужастен
  • 2 сила

    9 1 Отговор
    БИЙ МЕ,ОБИЧАМ ТЕ....кво добро дете беше,откъде се довлече тоя селтак и я закопа
  • 3 миролюб бенатов

    6 1 Отговор
    Дано не и избие зъбите дотогава, че многе ще фъфли.
  • 4 2loop

    0 0 Отговор
    За малко да са разтърся 6 по рихтер