Last news in Fakti

17 Януари, 2022 12:15 2 398 15

Министърът на културата представи екипа и приоритетите си

  • министър на културата-
  • атанас атанасов-
  • весела кондакова-
  • юрий вълковски

Бойко Кадинов добави, че е важно между думи и случващо се да има знак за равенство

Министърът на културата представи екипа и приоритетите си - 1
Снимка: БГНЕС

Министърът на културата Атанас Атанасов представи екипа и приоритетите в работата си на среща с медиите. В срещата участват и заместник-министрите Весела Кондакова, Юрий Вълковски и проф. д.a.н. арх. Бойко Кадинов.

"Моето заминаване за САЩ никога не е било бягство от България, исках да натрупам умения, които да споделя, когато се върна в страната ни. Дълбоко вярвам в богатството на българската култура. Ще разчитам на заразното добро и здравия разум, на всеки от нас да превъзмогне собственото си его в името на обща кауза. В момента контекстът е леко мрачен - упадъкът на смисъла да си човек на изкуството, омаловажаването на творческите професии, ковид кризата", заяви Атанас Атанасов.

Той допълни, че екипът му си е поставил 3 основни приоритета - достъпът до култура, качественият културен обмен на международно ниво, опазването и възползването от българското богато културно наследство.

Весела Кондакова изрази надежда скоро да се почувства подемът в българската култура и изкуство.

Важно е да чуем професионалистите, артистите и публиката, да не ги разделяме на държавни и частни, зависими и независими, важен е принципът на прозрачност, каза Юрий Вълковски.

Бойко Кадинов добави, че е важно между думи и случващо се да има знак за равенство.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Разлика

    10 6 Отговор
    като ден и нощ с Веждьо и подобия ! Успех !
  • 2 Естет

    13 6 Отговор
    Каква е тази гротеска?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ТаУмВзе

    7 8 Отговор
    Левента има бясни халюцинации, че има култура в халтурката на територията. Пак едни кинти ще се гушнат за нищо. И къде по светчето, уж култур трегери просят от държавната хранилка? Или продаваш качествен Продукт, който се Купува или Мизеруваш.
  • 5 Браво! 👏

    7 16 Отговор
    Браво на младите и добре образовани хора, които се върнаха в България със своите знания и лазширен кръгодор, за да изградят една по-развита България!!!
  • 6 Хайдут Велко

    12 3 Отговор
    То това правителство е пълна пародия! Какво общо има това хлапе с българската култура?!

    Коментиран от #12

  • 7 Корен

    11 2 Отговор
    Културата да почака, че няма кой да й плати сметката за глупостите и фантасмагириите. Имаме много по-големи проблеми в момента.
  • 8 плюс минус

    14 3 Отговор
    Доста хора, живели, учили и работили години наред в чужбина, като се върнат тук не знаят добре български език, бит, култура, нрави.....
    А пък ние си ги избираме, защо ли?
  • 9 Нищо против,

    7 1 Отговор
    само бих се радвала културата в страната ни да се развива и обогатява.
  • 10 Ники

    3 1 Отговор
    Ще се състои ли обществен дебат за произхода, културата и историята на българския народ?
  • 11 Артист

    2 1 Отговор
    Докато тази подигравка,да имаме тенесистче за министър на културата продължава,аз ще отказвам всякакви покани за участия,не съм учил 16 години и оставил над 40 филма и телевизионни продукции зад гърба си за да се гаврят с мен!

    Коментиран от #13, #15

  • 12 чичо

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Хайдут Велко":

    Разбира се, за такива като теб далеч по-добре бе да си остане на власт милиционерската шайка начело с еднокнижния толуп , но... За щастие и за късмет на нормалните, начело на министерството дойде един млад, интелигентен и неопетнен мъж. Не стига това, ами си избра и стабилни заместници! На него и екипа - на добър час! На такива като толупа - лека ви пръст!!!!
  • 13 минавайко

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "Артист":

    се питам - ти кой си? Кой е залетял да те кани? Освен теб, някой друг гледал ли е тия 40! филма!!?? Щото се изкара по-продуктивен и от Боливуд!!!!
  • 14 Гай Турий

    1 0 Отговор
    Въздухари. На тяхните години започнах от най-ниската оперативна длъжност, специалист-уредник. Тоя направо министър!?! Абе я се махайте от хоризонта.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.