Last news in Fakti

27 Януари, 2022 11:15 2 160 6

Рут Колева приключи 2021 г. с абсолютен успех

  • рут колева-
  • salty-
  • успех-
  • 2021 г.

„Salty“ е 4-тата най-слушана българска песен през изминалата година

Невъзможно е да сложиш артист като Рут Колева в рамки, но годишната статистика на най-излъчваните български хитове все пак опитва да побере успеха в числа. А той говори, че „Salty“ е 4-тата най-слушана българска песен през 2021 година според компанията за мониторинг BMAT и ПРОФОН на база реални излъчвания на радиостанциите и телевизиите.

„Salty“ - проектът на Рут Колева (продуцент Георги Линев-Kan Wakan, музика Илияна Недялкова), се задържа 9 поредни седмици под №1 в еърплей класацията за българска музика и също толкова в ТОП 5 на глобалната класация за най-ротираните песни в България. Обръщайки се отново към числата за изминалата година, Shazam Bulgaria Top 200 обяви „Salty“ за 3-тата най-шазамвана българска песен в периода на нейното промотиране и „бетонира“ песента в хит по всички критерии на музикалната индустрия.

Пoказвайки болезнено откровената женска същност, медиите нарекоха „Salty“ „социален феномен“ и „песен с мисия“, а идеята по създаването на този хит смело прескочи границите на България с официалната си TikTok кампания в 7 държави!

Линията на успеха за проекта на Рут Колева продължи и със създаването на ремикс на песента. Версията на Fabrizio Parisi & The Editor засили международния интерес към артиста Рут Колева и „Salty“ в оригиналното си видео и видеото към ремикса се излъчи на регулярна ротация от MTV US и Club MTV, като ремиксът стигна #5 в Dance класацията на MTV Русия. Песента е включена в редица международни плейлисти на популярните дигитални платформи и продължава да е сред предпочитаните български проекти и в началото на новата година.

Казахме за рамките, които определят изминалите 365 дни като супер успешни за Рут Колева. Не може да не споменем и за успеха на сингъла „Wassup“, който от издаването си на 22 ноември не излиза от Топ 10 на най-излъчваните български песни! След твърдата хит линия залогът за нещо ново, за което да се говори също много и да се слуша още повече, става все по-ясен. Подробностите предстоят в канала на Рут в YouTube, а кодовото название съвсем скоро ще бъде споделено от създателите на Salty & Wassup (разпространени дигитално от Warner Music чрез „Орфей Мюзик“).


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Аз тая

    5 0 Отговор
    Не я щем !
  • 3 Тошо

    6 0 Отговор
    Я , как се е тунинговала , преди беше като баба Вуна !
  • 4 kaka пена

    4 1 Отговор
    Всеки път като погледна тоя кон се чудя травестити ли е или джендър. За пеенето да те говорим, ако се намери дори един човек да знае дори една песен на въпросната,ще го поздравя.Иначе да се вре навсякъде да дава акъл може. Трябва да се използва като наказание да се водят провинени да я слушат,ако случайно са я поканили в някоя кръчма, което ме съмнява.Нито визия,нито глос,нито харизма.
  • 5 123

    0 0 Отговор
    Така е, аз съм я слушал минимум сто пъти.
  • 6 глоги

    0 0 Отговор
    Невъзможно е да сложиш артистКА, като Рут Колева в рамки.