Last news in Fakti

8 Май, 2022 10:39 770 0

Отварят музей, посветен на Боб Дилън

  • боб дилън-
  • музей-
  • сащ

Изпълнителят, разбира се, има покана и може да го посети по всяко време

Отварят музей, посветен на Боб Дилън - 1
Снимкa: Shutterstock

Музей, посветен на музиканта и носител на Нобелова награда за литература Боб Дилън, отваря врати в Тълса, щата Оклахома, предаде Associated Press, цитирани от БТА.

Елвис Костело, Пати Смит и Мейвис Стейпълс ще бъдат сред високопоставените гости, които ще присъстват на церемонията за откриването през уикенда. Самият Боб Дилън няма да бъде сред присъстващите, освен ако не изненада всички.

Необичайно е жива личност да има музей - Боб Дилън ще навърши 81 години на 24 май, но пък е обяснимо за творец от такъв ранг и с голямо значение върху съвременната музика. Изпълнителят продължава да работи, има сценични изяви и издава нова продукция.

Боб Дилън е бил в Тълса преди три седмици като част от концертното си турне. Той обаче не е дошъл да види експозицията, посветена на живота и творчеството му.

Изпълнителят, разбира се, има покана и може да дойде по всяко време, каза Стивън Дженкинс, директор на музея.

Центърът предлага завладяващо филмово изживяване, пространство за изпълнения, студио, където посетителите могат да влязат в ролята на продуценти и да "миксират" различни елементи от инструменталите в песните на Дилън. Има възможност и да направят музикално пътешествие през етапите на неговата кариера.

Архивът на музея разполага с повече от 100 000 артикула, но достъпът до много от тях е ограничен и става след предварителна уговорка.

За откриването на центъра е подготвена изложба с творби на фотографа Джери Шацбърг. Негова снимка на Боб Дилън от 1965 г. е поставена върху триетажната фасада на музея.

Боб Дилън има десет награди "Грами" и специална "Грами" за цялостни постижения (1991 г.). Той е номер едно в класацията "100-те най-велики изпълнители на всички времена" на сп. Rolling Stone.

Музеят, посветен на твореца, отваря врати за широката общественост на 10 май.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА