Last news in Fakti

23 Май, 2022 10:57 761 0

Район "Средец" организира отворена среща-беседа с Петър Вълчанов

  • район средец-
  • среща-
  • беседа-
  • разговор-
  • култура-
  • режисьор-
  • петър вълчанов

Събитието се осъществява със съдействието на НЧ „Славянска беседа 1880“ и е част от Календара на културните събития на Столична община за 2022 г.

Район "Средец" продължава с поредицата от отворени срещи-беседи между артисти/интелектуалци и публиката, в които гости и организатори ще имат възможността да разговарят помежду си открито, свободно и приятелски, да обменят идеи, енергия и "ноу-хау" за изкуството, живота, света и каквото още искаме, и можем да си позволим, или накратко казано - за всичко.

На 30.05.22 г. (понеделник), от 19:00 ч., в НЧ "Славянска беседа - 1880), ще се състои шестнадесетото събитие от поредицата.
Специален гост ще бъде кинорежисьорът Петър Вълчанов, а събитието ще бъде със свободен вход, съобщават от район "Средец" във Фейсбук.

Събитието се осъществява с любезното съдействие на НЧ „Славянска беседа 1880“ и е част от Календара на културните събития на Столична община за 2022 г.

Петър Вълчанов е завършил НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ със специалност филмова и телевизионна режисура в класа на проф. Людмил Стайков.

В тандем с Кристина Грозева се ангажират с различни телевизионни проекти, създават филма „Аварийно кацане“ (2010); съвместно пишат и режисират късометражния филм „Скок“ (2012), който е номиниран за Европейските филмови награди през 2013 година. „Урок” (2014) е дебютният им пълнометражен игрален филм, на който Петър Вълчанов и Кристина Грозева са сценаристи и продуценти. С награди от фестивалите в Сан Себастиан, Варшава, Токио, Солун, Анже и Гьотеборг „Урок“ се превръща в най-награждавания филм от новото българско кино.

„Слава“ (2016) печели Почетен диплом на журито на IFFS – Международен филмов фестивал Локарно и още 30 отличия и 15 номинации. А филмът „Бащата“, с Иван Бърнев и Иван Савов в главните роли, е отличен с награда „Кристален глобус“ от фестивала в Карлови Вари през 2019 г.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА