Last news in Fakti

23 Май, 2022 21:31 1 523 5

Започват снимките на филм за връзката между Кейт Мос и внука на Фройд

  • кейт мос-
  • люсиен фройд-
  • внук-
  • филм-
  • биографичен филм

Режисьор на лентата за приятелството между Мос и Люсиен Фройд ще бъде авторът на "Телефонно обаждане" - Джеймс Лукас

Започват снимките на филм за връзката между Кейт Мос и внука на Фройд - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Режисьорът Джеймс Лукас, известен най-вече с филма си "Телефонното обаждане", ще направи биографичен филм "Мос и Фройд" за връзката между супермоделката Кейт Мос и художника Люсиен Фройд, внук на основателя на психоанализата Зигмунд Фройд. Това съобщи Dazed.

Мос и Фройд станаха приятели в началото на 2000-те, когато Кейт призна в интервю за Dazed, че би искала да позира гола за художника. Но по това време Фройд отказва да рисува известни хора - в очите му те изглеждат "жестоки", сякаш върху тях е "израснала втора кожа", което противоречи на интимния му подход към реализма, пише БГНЕС.

Въпреки това, след като прочита това интервю, 80-годишният Фройд се заема да нарисува Мос, която беше бременна по това време (тя чакаше раждането на дъщеря си Лила). След тази първа среща дамата стават толкова близки, че Фройд дори татуира модела върху тялото ѝ, използвайки уменията, които е научил, докато е служил във флота. Мос и Фройд бяха приятели почти до смъртта на художника през 2011 г.

Рисуването на портрета продължава девет месеца – Мос позираше в къщата на Фройд от 19:00 до 2:00 часа всеки ден. В крайна сметка творбата бе продадена на търг на Christie's през 2005 г. на частен колекционер в Америка за $5 милиона.

Мос вече одобри биографичния филм и стана продуцент на лентата.

„Позирането за Люсиен беше чест и невероятно преживяване. След като гледах „Телефонното обаждане“ знаех, че Джеймс ще предаде емоциите по начина, по който този мемоар заслужава. Участвах в проекта и разработването на сценария от самото начало и сега съм много щастлива да видя как филмът оживява”, сподели моделката. Снимките ще се проведат и с подкрепата на архива на Люсиен Фройд. Кой ще играе моделката и художника все още не се съобщава – явно интригата трябва да остане до последно.

Люсиен Фройд е един от най-известните британски художници, специализиран в голи портрети. Той беше майстор на психологическия портрет и се смяташе за един от най-добре платените съвременни художници. Почина през 2011 г. на 88-годишна възраст.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АнтиГост

    3 5 Отговор
    А Мосфилм започва продукция за връзката между Путин и Паркинсон.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Майк Алън Патън

    4 0 Отговор
    Направете филм и за връзката на бат Бойко с мис Бикини ! Ще е интересно за гледане. Ще има много за гледане - и къща в Барселона , и стаи с чекмеджета , и кюлчета и пачки евро , и дефилиращи през леглото му миски -манекенки-прости-тутки !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Невежа

    0 0 Отговор
    Кифлооооо...припозна ли се ,че ме изтри ? А ???