31 Май, 2022 11:16 809 2

Продават на търг нов запис на емблематично парче на Боб Дилън

  • боб дилън-
  • нова версия-
  • продават-
  • на търг-
  • лондон

Новата студийна версия на класиката „Blowin' In the Wind“ ще бъде продадена от аукционната къща „Кристис“ на 7 юли

Продават на търг нов запис на емблематично парче на Боб Дилън  - 1
Снимка: БГНЕС

Новият запис на Боб Дилън на „Blowin' In the Wind“ ще бъде продаден на търг преди отбелязването на 60-ата годишнина от излизането на легендарната песен, съобщава Асошиейтед прес, цитиран от БТА.

Той е дело на продуцента и знаменит китарист от групата на певеца - Джоузеф Хенри, известен като Ти Боун Бърнет. Записът е върху нов аудио носител - революционни дискове „Ionic Originals“, които според Бърнет улавят звук с по-добро качество от цифров, CD или винил формат. Те са първият пробив в аналоговото възпроизвеждане на звук от повече от 70 години.

Новата студийна версия на Боб Дилън на класиката „Blowin' In the Wind“ ще бъде продадена на търг в Лондон от аукционната къща „Кристис“ на 7 юли.

Първоначалната оценка е между 752 хиляди и 1,2 милиона щатски долара, но се очаква да я надхвърли.

Песента е официално издадена в албума на Дилън през 1963 г. „The Freewheelin“, но е записана на 9 юли 1962 г., което означава, че търгът на „Кристис“ ще се проведе два дни преди 60-ата на хита.

Преди търга, новият запис на „Blowin' In the Wind“ ще бъде наличен за слушане на специални сесии за лично прослушване, по предварителна уговорка.

Първо ще бъде представен в Лос Анджелис на 8 юни, след това в Ню Йорк - на 15 юни, и накрая в Лондон от 2 до 7 юли.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Теле

    0 0 Отговор
    Кога ще е в замундата
  • 2 Кути

    1 0 Отговор
    Кой е тоя?