Last news in Fakti

2 Юни, 2022 08:10 3 440 21

Представиха книга за истината за България

  • любомир шопов-
  • titanic.bg-
  • книга-
  • представяне

„Titanic.BG“ е последната книга на Любомир Шопов

Представиха книга за истината за България - 1
Снимки: М. Богданова ©

„Titanic.BG“ е книга анализ на тези 30 години, които се представят от съвременните псевдоанализатори и политици и журналисти като демократичен преход. Любомир Шопов и в предишните си книги е давал добър анализ на разгрома на държавата и аргументи за съответните разгромителни процедури в областта на външното разузнаване, контра разузнаването, военното разузнаване, икономиката, културата, духовността, селското стопанство.

Тази книга е писана последните дни преди да си отиде от тази „пуста и печална земя и тя е една диаграма, диагноза, социална рентгенограма на прехода, на това което се е случило на любимото отечество след т.нар. преход“, каза по време на представянето ѝ Иван Гранитски и допълни: „Любомир Шопов изпитваше едно голямо омерзение и огорчение от това, което става в любимото му отечество. И тази книга е написана по един много увлекателен начин. Спокойно би могло да се каже, че това е негово професионално завещание“.

Няколко неща трябва да се кажат за тази книга. На първо място великолепния език и отличното повествование, което се лее като една река, като една приказка, но уви зловеща приказка.

В „Titanic.BG“ Шопов дава един преглед на това ,което се е случило с държавата ни от т.нар. „преход“ от 1990 г. до наши дни. Изрежда съответните правителства със съответните министър-председатели, президентите и икономическите, политическите и интелектуалните безчинства, които са довели до този разгром на държавата. Аргументите, които превежда са съкрушителни, съпоставките са неопровержими. От края на 1990 г. България е на 17 място по Индекса за социално и национално развитие на ООН. Днес е на 117 място.

„Шопов не се впуска в дълбоки съпоставки. Само маркира тези деградивни и разрушителни процеси и посочва виновниците за тези процеси без капка омраза, опит за реваншизъм. Много обективен и много аргументиран е той“, допълва Гранитски.

Тази книга е една метафора за потъването на България. Затова Шопов е избрал това великолепно заглавие – „Titanic.BG“. Съпоставката му е с кораба Титаник, който потъва, но онзи Титаник – историческия, потъва за 2.40 минути. България потъва за 30 години.

Най-голямото достойнство на тази книга е, че Шопов в своя анализ показва, че виновниците за разпада, за тази продажба на националните интереси не са само представители на една или друга партия. Деградивните процеси започват с т.нар. перестройка, с предателството на Горбачов и Елцин и българските перестойчици и оттам тръгва един порочен и погрешен модел за България, който води до това, което сме днес. В своята книга той дава възможности за варианти.

Книгата на Шопов е богата с факти и аргументи, които посочват финансовата глобализация, чрез която англосаксонците владеят света, след т.нар. промяна, уж демократична.

„Книгите, които Шопов издаде, ги посвети на темата „България – нейната сигурност, външна политика, перспектива. „Човек е жив, докато има един жив човек, който си спомня за него““, каза по време на представянето Красимир Премянов – председател на Съюза на Тракийските дружества в България

„Колкото и да звучи драматично България се нуждае от хора, които да не се страхуват да бъдат обявени за ретроградни и са готови да бъдат патриоти в душата и делата си, за да гарантират, че ще я има България. Не е нужно България да е територия, а държава със силна политика и виждане какво ще бъде с нея. Подобни виждания и акценти е поставил и Любомир Шопов в книгите си много често даваше и анализираше факти, които позволяваха да вземаме решения и даваме сигнали на управлението на държавата да не допуска една или друга грешка“, допълни Премянов.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПППродажниПедерасти

    27 2 Отговор
    Ма ква е тая книга бе нали вече 33 години сичко е по деморкатични мед и масло
  • 2 Госあ

    24 3 Отговор
    “ От края на 1990 г. България е на 17 място по Индекса за социално и национално развитие на ООН. Днес е на 117 място.” ти да видиш. А демократите от плодзеленчука и месарниците кво разпраат ?

    Коментиран от #3

  • 3 Капитализъм

    22 2 Отговор

    До коментар #2 от "Госあ":

    ... в действие!!! Никой не ни каза, какво ще стане след 30 години!!! Само хора прочели марксизма се досещаха, какво ще стане!!! Аз съм от Гб. През ония времена дойде един гост у нас от Сф и каза че с времето градовете ще обезлюдеят!!!! Ще останат само Сф и още 2-3 града!!! Аз се учудих на казаното (бях на 16), защото Габрово по преброяването от 1985 година беше 81 хил. души и беше сравнително голям град. А днес!!!! Сф се пренасели, имаме още 2-3 големи града, а Гб с триста зора го изкарват 45 хил ( а той едва ли има и 20 хил)!!! Та това е родната картинка!!!

    Коментиран от #11

  • 4 книга за порастващите и политиците ни

    15 4 Отговор
    книгата ни обяснява колко е зле българия от 1990г насам това означава че е за новите поколения ние си знаем каква беше нашата държаяа и разбира се не е била такава благодарение на “добрите” демократи а точно на “лошия” комунизъм който така и неможа да влезе в действие но пък за сметка на това пишлеметата които никога не са виждали на живо пионерче разправят колко е било зле тогава …
  • 5 Роза

    6 1 Отговор
    В една от някогашните "седесарски песни" се казваше:"Успокойте се-корабът потъва нормално,за вас,пасажери,няма нищо фатално!"И повече от тридесет години все потъва,и пасажерите все намаляват,намаляват...Когато стигне дъното,вече няма да е останал никой на борда и корабът,наречен България,отдавна ще е преминал в небитието!
  • 6 Колев–Босия

    8 2 Отговор
    Никъде не видях да се споменава планът "Голгота", който е в самата същност на това, което става от 33 години у нас. А тъй като планът е от 1983 г., годините ставатс 6 повече. Сценарият за този план е поръчан и подписан от Юрий Андропов. Тодор Живков ми показа писмото на Андропов до него, в което нарежда какво и как да се прави. С две думи е следният:
    Да се прекрати временно т.нар."социализъм" и да се направи възможно най-отвратителната форма на държава, която да се нарече "капитализъм", за да поискат избирателите след 50 години сами възстановяването на т. нар. "социализъм". Да се "възстановят" старите буржоазни партии и да се създадат нови, но под прикритото ръководство на хора, назначени от ЦК и с активното участие на ДС. Да се назначат тайни персонални отговорници от ЦК за всяка стара партия и един за създаване на нови.За пример Живков ми каза няколко имена-За Демократическа партия-Продан Стоянов. За БСДП-Лилов. За БЗНС "Никола Петков"-Ангел Димитров, За новите партии-Емил Христов.
    Всичко това има ли го в книгата?

    Коментиран от #10, #13

  • 7 Перо

    8 1 Отговор
    Гешев да я прочете и ПП! Защо не се инициира поправка в законите касаещи въпроса с давността. Това бетонира назначените държавни милионери,чрез приватизация без пари с “компенсаторки”!
  • 8 Никола Гешев

    9 3 Отговор
    Българският Титаник бе потопен от ДС милиционерите, които по съвеЦки сценарий, изпълнявайки стриктно "приказ" на КГБ за планът "Голгота" прехвърлиха държавните активи в ръцете на другарите от БКП и техните производни партии. ЛУСТРАЦИЯ!!!
  • 9 Некой си

    12 2 Отговор
    Днешните христоивановци, костовисти, корнелияниновци, герберасти и обикновени паразити да дадат обяснение на САМО ЕДИН ФАКТ, констатиран от ООН!
    Как, по време на мракобесния социализъм, България е на 17 място в света, а днес е на 117?
  • 10 Перо

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "Колев–Босия":

    Не Андропов,а Горбачов унищожи Източна Европа! Андропов е от КГБ,а от държавните служители,от органите за сигурност няма нито един държавен милионер,от приватизация с компенсаторки,кадрови офицер,а са предимно хора от червената буржоазия:комсомолци и партийни номенклатурчици! Горбачов кога е бил извън КПСС, никога! Той стана германски пенсионер с 1 млн.марки пенсия и отиде да живее в Германия,докато редовните руснаци изнемогваха! Поради превземането на всички партии в БГ,само от партиини функционери на ЦКна БКП и техните отрочета,нито една “демократична” организация не постави въпроса за лустрация на партииците,а само на държавните служители от МВР,въпреки че са ръководени от БКП! Не прехвърляй вината от болната на здравата глава!

    Коментиран от #12

  • 11 За протокола

    11 2 Отговор

    До коментар #3 от "Капитализъм":

    Капитализма е едно, а пост-социализма и Перестройката, която се извърши у нас вместо преход е съвсем друго.
  • 12 За протокола

    10 1 Отговор

    До коментар #10 от "Перо":

    Глупости. Само едно име - Димитър Иванов, бивш шеф на 6-то у-ние на ДС, после вицепрезидент на Мултигруп, а след това крупен бизнесмен.
    Навремето имаше една приказка, че "най-доброто бизнес училище е академията на МВР", която беше по повод това, че всички крупни "бизнесмени" имаха връзки с ДС, МВР и т.н.
  • 13 За протокола

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "Колев–Босия":

    Този план отдавна е изоставен и никога няма да се осъществи. Просто защото и у нас и в Русия, тия, които трябваше да го осъществяват излязоха от контрол и станаха крупни "бизнесмени".
  • 14 Генерал 🇧🇬

    5 1 Отговор
    "Любомир Шопов(почина преди година и половина.) е дипломат от кариерата. Завършил е Московския държавен институт за международни отношения. Бил е началник на отдел „Трети”– „Балкански страни” на Министерството на външните работи /януари 1985 – ноември 1988 г./ Завеждал е отдел в Централния комитет на БКП, който отговаря за българските турци.
    Ръководил е българската правителствена делегация на поверителните преговори между държавите членки на НАТО и на Варшавския договор във Виена, посветени на разоръжаването в Централна Европа. Уволнен е от МВнР през 1991 г. от министър Виктор Вълков по лично разпореждане на президента Жельо Желев. Първата му книга „Отдел трети” излезе през 2012 г. В нея се разказва за формирането на българската външна политика на Балканите, за дейността на турското разузнаване за дестабилизация на България и за ходовете на Тодор Живков по „възродителния процес”."
    ....
    Всяка една книга на Любомир Шопов в последствие бива цензорирана. Включително и тази още на печат. Не могат да се намерят на книжния пазар, поради това което показват за прехода и новите ни "партньори", най-вече Турция. От книгите му „Отдел „Трети” „Геноцид”, "Турският въпрос и държавната сигурност"-1 и 2 част, „Titanic.BG“ , само „Геноцид”- книжле от 160 стр., в момента се намира(2бр) на черния книжен пазар за цена- 150 лв. ..
  • 15 Ами ...

    5 4 Отговор
    Предателството на Горбачов, англосаксонците владеят света, територия, България потъва 30 години ... Не бих си купил.
  • 16 Анонимен

    3 6 Отговор
    Като гледам броя и възтастта на контингента на представянето - не бих си купила.

    Коментиран от #17

  • 17 Сандо

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Анонимен":

    Купи си писанието на Вили Лилков /наскоро го представяха/,чети и ще бъдеш вечно усмихната.Бъди щастлива!
  • 18 Гост

    2 1 Отговор
    Титаник потъва за 2.40 минути. КО????
  • 19 Малиии

    0 0 Отговор
    Само като види човек дъртите червенозадничестомутрести издатели, "презентатори", критици и вероятни читатели, свързани с тази "книга", може да рзбере, че комунягите "за бой се стягат". Поредни лъжи и локуми на червените орки.
  • 20 Поредното подло ченге,

    0 0 Отговор
    изпълняващо повелята на БК(С)П, чийто виден член беше бащицата му - Григор Шопов, известен ТошкоЛизец.
    Наистина ДС и КГБ още са тук!
  • 21 А за баща му Григор Шопов?

    0 0 Отговор
    За неговите кървави дела кой ще напише книга?