Last news in Fakti

7 Юни, 2022 13:16 2 384 7

Дъщерята на Кирил Господинов снима филм за Баш майстора

  • кирил господинов-
  • веселина господинова-
  • баш майстора-
  • документален филм

"На 13 юни започват снимките на документалния филм "Баш майстора завинаги", разкри Веселина Господинова

Филм с разкази за живота на знаменития си баща ще заснеме Веселина Господинова. Дъщерята на знаменития Кирил Господинов тръгва в киното по стъпките на баща си, прочул се на екрана с ролята на Баш майстора. Известният български актьор изиграва над 150 роли в киното и повече от 400 театрални спектакъла.

"На 13 юни започват снимките на документалния филм "Баш майстора завинаги"! Първите локации са, с. Гроздьово, където е роден баща ми и има читалище "Кирил Господинов". Втората локация е гр. Тервел, където е погребан баща ми и има паметна плоча и барелеф", разкрива Веси, която също е актриса.

"Филмът е изцяло независим и имам нужда от помощ относно неговото финансиране. Техника ще предостави безвъзмездно един от най-работещите филмови продуценти в България, монтажът също ще се направи от най-добрите професионалисти в бранша, приятели на проекта", разкрива за необходимостта от финансови средства дъщерята на Баш майстора.

Единственото биографично издание, посветено на Кирил Господинов, е написано от дъщеря му Веселина. В книгата тя води диалози с него, базирани на неговите мемоари, които открива неотдавна.

"Намерих къщата, в която баща ми е живял. Ние сме пътували често до тук. Милите хора в Тутракан пазят мои снимки от моето детство", споделя Веселина при откриването на паметна плоча на баща ѝ в града преди дни.

Мемоарът ще бъде поставен в Крайдунавския парк в Тутракан, а с него се поставя и началото на Алея на славата, съобщава "България днес".

"Алеята на славата ще бъде открита на 25 юли в Тутракан. Големият подарък, който общината ще направи, е безплатна прожекция на филма "Баш майстора на море", разкри Веселина.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баща ѝ го помним

    10 13 Отговор
    Ама тая явно се чуди как да смъкне някоя парица от балъци-спонсори на тъпизми.

    Коментиран от #3

  • 2 Баш Майстора

    9 2 Отговор
    Ще и турим ,, шапката,,без кондом.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Бибитко

    11 6 Отговор
    Великите български актьори, сред които несъмнена се нарежда и Кирил Господинов. И ако паметта за живота и творчеството им не се поддържа с издаването на книги и документални филми от държавата, която те приживе са прославили, това е дълг на техните деца. Чест прави на Веселина Господинова, че тя се е заела с подобна нелека задача и тя заслужава уважение и подкрепа!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.