Last news in Fakti

9 Юни, 2022 15:29 1 196 4

Робърт де Ниро, Джей Ло и Тейлър Суифт са сред звездите на престижен кинофестивал в Ню Йорк

  • кинофестивал-
  • ню йорк-
  • фестивал-
  • филми-
  • дженифър лопес-
  • тейлър суифт-
  • робърт де ниро

Фестивалът "Трайбека" ще бъде придружен от премиери на биографични и документални филми, както и беседи със звездите

Робърт де Ниро, Джей Ло и Тейлър Суифт са сред звездите на престижен кинофестивал в Ню Йорк - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Документален филм за Дженифър Лопес, събиране на звездите Робърт де Ниро и Ал Пачино и режисьора на "Жега" Майкъл Ман и беседа с певицата Тейлър Суифт са сред акцентите на тазгодишния кинофестивал "Трайбека", който се открива днес в Ню Йорк, предаде Ройтерс.

Джей Ло се очаква да присъства на прожекцията на "Полувреме" ("Halftime") - филм за кариерата ѝ на певица и актриса, който поставя началото на тазгодишното 20-о издание на кинофестивала.

Съоснователят на фестивала Робърт де Ниро ще се събере отново с колегата си Ал Пачино и режисьора на "Жега" Майкъл Ман. Заедно те ще отбележат мястото на криминалната драма от 1995 г. във филмовата история.

"Работих здраво над този филм. Майкъл Ман е много специфичен режисьор. Той иска нещата да се правят по определен начин и с право. Именно това прави филма специален. Щастлив съм да го споделя с фестивалната публика и да събера неколцина от нас", сподели Де Ниро.

Рапърът Лил Бейби ще излезе на сцената след премиерата на филма си "Untrapped", както и Машин Гън Кели след прожекцията на полуавтобиографичния му филм "Taurus".

Певицата Тейлър Суифт, бившият шампион по тенис Джон Макенроу и активистът за граждански права Ал Шарптън ще обсъждат посветените на тях филми в рамките на "Беседи Трайбека".

На кинофестивала, който ще продължи до 19 юни, ще бъдат показани около 110 филма от 40 страни, сред които документални продукции за абортите, репарациите и свободата на печата.

"Подбираме голяма част от нашите филми така, че да са насочени към по-широката публика", каза съоснователката на фестивала Джейн Розентал.

Кинофестивалът "Трайбека" е основан през 2002 г. от Робърт де Ниро и продуцентите Джейн Розентал и Крейг Хаткоф, за да подпомогне икономическото и културно възраждане на Манхатън след терористичните атентати от 11 септември 2001 г., когато бяха разрушени кулите-близнаци на Световния търговски център, допълва БТА.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Чппо

    4 0 Отговор
    Колко бързо ми премахнаха коментара. Казах само, че дж Ло е ант""ипатична
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Бен Афламил

    3 0 Отговор
    Жей Ло или Мазната трътка.