Last news in Fakti

21 Юни, 2022 09:33 5 618 7

Валя Балканска отстъпи "Излел е Дельо хайдутин" на известна естрадна певица

  • валя балканска-
  • петя буюклиева-
  • излел е дельо хайдутин

Петя Буюклиева ще я изпълни на юбилейния си концерт

Валя Балканска отстъпи "Излел е Дельо хайдутин" на известна естрадна певица - 1
Снимкa: БГНЕС

Петя Буюклиева получи огромно признание от голямата Валя Балканска, която ѝ отстъпи емблематичната си песен "Излел е Дельо хайдутин", летяла в Космоса и прославила страната ни по света. Именно тази песен е и една от многото неочаквани изненади, които Петя Буюклиева е подготвила за големия си юбилеен концерт след броени дни - на 23 юни в зала 1 на НДК.

Емоционалната новина за песента на Валя Балканска гласовитата ни певица сподели наскоро пред Гала в "На кафе", но това огромно признание за нея е факт от месеци насам, защото концерта ѝ "С мен бъди" бе отлаган вече два пъти досега заради пандемията от коронавирус.

Припомняме, че при участието си в "Като две капки вода", в едно от изданията Петя влезе именно в обувките на голямата Валя Балканска, изпя "Излел е Дельо хайдутин" и успя да изправи на крака колежката си, която бе в публиката. А след няколко дни на сцената до Петя Буюклиева ще бъдат гайдарят на Валя Балканска - Петър и двамата му синове.

На 23 юни Петя е подготвила нещо незабравимо за своите фенове, а само ден по-късно - на 24-ти, тя празнува и своя рожден ден. Публиката ще може да се наслади на емблематични нейни хитове, както и на дуета ѝ с Мария Илиева. А заедно с Михаела Маринова ще направят съвсем нов прочит на емблематичния хит "Жена на всички времена".

Пред жадните за моята музика зрители ще излязат и Deep Zone Project, Тони Георгиев, EVA, балет Funky Monkeys. За празника, който ще подаря на почитателите си, от Цюрих ще пристигне най-големият български тенор Бойко Цветанов. С него ще изпълним песен на сина ми”, сподели Жената глас пред „Уикенд”. И допълни, че бижутата и дрехите ѝ за концерта са специална изработка, а 5 човека ще обслужват визията ѝ в гримьорната, пише show.blitz.bg.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИВАНОВА

    7 3 Отговор
    Излел е Делю хайдутин е народна ,а не авторска песен .Тя не може да бъде "преотстъпвана".

    Коментиран от #5

  • 2 Кина

    5 2 Отговор
    Народна песен няма как да се отстъпи. Като прибавим към тази глупост Петя от Гала, човек само може да се присмее на " новината
  • 3 Идън

    4 2 Отговор
    Става дума за версия- не за авторско право. Версията като текст и начин на изпълнение точно на Валя Балканска .
  • 4 Тахумба

    2 2 Отговор
    Коя е тая Петя? Една червена рошла ли?
  • 5 Правата са на U$A

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "ИВАНОВА":

    Авторските права са на американци от САЩ ,не на Валя.

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Идън

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Правата са на U$A":

    Те не могат да имат авторски права върху тази песен- първият запис е на Георги Чилингиров- 1948 год