Last news in Fakti

24 Юни, 2022 11:56 1 571 2

Върнаха откраднат шедьовър на Банкси в Париж

  • банкси-
  • графити-
  • кражба-
  • картина-
  • франция-
  • италия

Откраднатата картина бе открита в италианска ферма

Върнаха откраднат шедьовър на Банкси в Париж - 1
Снимки: БГНЕС/ EPA

Графити картина на анонимния британски уличен художник Банкси, открадната от театър „Батаклан” в Париж и намерена във ферма в Централна Италия, беше върната на френска територия. Шедьовърът беше откраднат на 26 януари 2019 г. и намерен 18 месеца по-късно, предава БГНЕС.

Върнаха откраднат шедьовър на Банкси в Париж

Картината „Тъжно момиче” е изработена с шаблон в памет на 90-те души, убити при терористичната атака в заведение през 2015 г. Тя е била нарисувана на врата, водеща към алея, използвана като път за бягство от много от зрителите, които са гледали концерт в нощта на нападението през 2015 г.

Върнаха откраднат шедьовър на Банкси в Париж

​Бандата вкарала бял микробус със затъмнени регистрационни номера в алеята, отрязала вратата и отмъкнала шедьовъра.

За престъплението седем французи и един италианец на възраст от 31 до 58 години получиха присъди от по няколко месеца до четири години затвор, въпреки че част от наказанието ще бъде изтърпяно условно.

Мъж, описан като 41-годишен милионер, спечелил от лотарията, със страст към уличното изкуство, е осъден за това, че е помогнал за скриването на вратата.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Уууф

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мюмюн (Майкал)":

    Нидей страхуваш за тувалетната Мюмюнчо ,никой нищу няма да земи от българия щото там художник не е банкси, а един български крадец бански.