Last news in Fakti

5 Юли, 2022 12:28 2 322 6

Пет спектакъла на Камен Донев откриват "София моно"

  • камен донев-
  • моноспектакъл-
  • спектакъл-
  • софия моно

Спектаклите ще могат да се гледат от 11 до 15 юли

Пет спектакъла на Камен Донев откриват "София моно" - 1
Снимка: БГНЕС

12-ото издание на обичания фестивал на малките театрални форми "София моно" започва в понеделник, 11 юли, на обичайното място - паркът на Военната академия в София. Ударен старт на събитието ще даде първата по рода си Седмица на Камен Донев, която ще представи, в пет поредни вечери, пет спектакъла на популярния актьор и режисьор.

Освен познатите "Възгледите на един учител за народното творчество", "За народната просвета" и "За силата на словото", вече играни на откритата сцена, тя включва още софийската премиера на "Уют" (познат и от своята филмова версия) и "Мартин, Данчо и майка им" - моноспектакъл на актрисата Албена Колева по текст на Камен Донев. Те ще могат да се гледат от 11 до 15 юли.

Премиерен за сцената на "София моно" ще бъде и моноспектакълът на Народния театър - "Плач на ангели" с участието на Христо Мутафчиев, който ще се играе в две поредни вечери - 19 и 20 юли. Димитър Живков ще представи на сцената в парка освен дългогодишния си хит "Живак" (31 юли) и чисто новата постановка "4 жени без 4G" (25 юли), реализирана с трупата на казанлъшкия драматичен театър под неговата режисура.

"Театър 199" ще се включи в събитието със спектакъла "Хаос" на режисьора Марий Росен и с участието на Йоана Буковска, Елена Атанасова и Радина Думянин. Нашумелият актьор Алексей Кожухаров ще участва за пръв път на фестивала с цели две постановки - "Юзър" и "Липсващите 5", а "Пощенска кутия за детски приказки" ще привлече най-малките.

Фестивалът продължава до 31 юли, а билети се продават в системата на Ticketportal и техните партньори (Билетна каса - НДК, зала “Арена Армеец”, книжарници Booktrading, Office1superstore, OMV). Цената им е от 15 до 50 лв. В дните на представленията пред входа на Военна академия ще бъде отворена и мобилна каса, която ще работи от 19 до 21 ч. - разбира се, ако има останали билети за вечерта.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 браво

    5 3 Отговор
    Неоспорим талант !!!
  • 2 селянин

    2 8 Отговор
    Съветски човек, не го харесвам
  • 3 Спасов

    5 3 Отговор
    Харесвам! Страхотен! Еманация на тъпотията българска.
  • 4 Кадир

    3 0 Отговор
    На България култура не й трябва, само манджа и евтини забавления.

    Коментиран от #6

  • 5 Мерци

    2 2 Отговор
    Ей тоя чиляк ме отврати от съвременното българско кино и театър. Всъщност съм му благодарен за това. Само така и смело напред! Успех!
  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Кадир":

    господин КАДИР от 32 години НЯМАМЕ ИСТИНСКА КУЛТУРА