Last news in Fakti

21 Юли, 2022 10:58 2 142 1

Почина германският режисьор Дитер Ведел

  • дитер ведел-
  • режисьор-
  • германия-
  • обвиненията-
  • сексуално насилие-
  • актриса-
  • почина

Ведел бе обвинен в сексуално посегателство от три жени

Почина германският режисьор Дитер Ведел - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Германският режисьор Дитер Ведел, който беше обвинен в изнасилване, е починал в Хамбург на 13 юли на 82 години след продължително тежко боледуване, съобщи ДПА.

Делото срещу него, заведено в съд в Мюнхен, ще бъде прекратено. Ведел беше обвинен от актрисата Яни Темпел, че я е изнасилил в луксозен хотел в Мюнхен през1996 г. Адвокатът ѝ каза пред ДПА, че клиентката му е поднесла съболезнованията си на семейството на Ведел, но се надява смъртта му да накара повече жени да "разкажат историята си".

Темпел неотдавна започна гладна стачка, за да протестира за забавянето на съдебното решение за начало на процеса.

През 2018 г. още две актриси обвиниха Ведел в сексуален тормоз през 90-те години на миналия век.

Ведел беше един от най-успелите германски телевизионни режисьори. Личният му живот беше бурен - има шест деца от шест жени. Една от тях е известната германска актриса Ханелоре Елснер, която му роди син, пише БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Механик

    3 0 Отговор
    Мислите ли, че сме силно заинтересовани, какво е станало с някой си там. В България, едва ли ще се намерят повече от 100 човека, които да са чували за тоя .