Last news in Fakti

6 Август, 2022 19:24 2 682 4

Откриха нова сцена за културни събития на открито в София

  • културни събития-
  • открита сцена-
  • паметник на съветската армия-
  • софия

Павилионът, който дава възможност на артисти да представят сценичното си изкуство, ще бъде разположен до паметника на Съветската армия до края на октомври

10 години след основаването си "Студио за документален театър VOX POPULI" откри пространство за култура в градска среда, съобщават от Столичната община.

Павилионът, наречен от създателите му "Контейнер", е разположен в Княжеската градина – до паметника на Съветската армия. Реализира се с подкрепата на Общината и е част от Календара на културните събития на столицата в раздел "Открити сцени".

Необичайното, иновативно и съвременно пространствено решение за театър ще присъства в градската среда подобно на „жив билборд“ – зад витрините му ще тече спектакъл с осветление и аудио система, което ще позволява на разположените около него зрители да „влязат“ пълноценно в действието. Дървената сценична площадка пред павилиона, както и откритото пространство около него ще дават възможност за адаптация на различни мероприятия. През нощта павилионът ще бъде осветен и в него ще се прожектира видео съдържание – също част от програмата със събития.

Още през 2020 г. екипът на VOX POPULI започва да търси нови стратегии за достъп до публики – от една страна заради рестрикциите, наложени от извънредното положение, от друга – заради органичната нужда да се излезе от театралната зала и да се стигне до хората, да бъде извадена театралната акция на открито и документалният театър да се срещне с реалността, от която той възниква.

"В София създаваме още едно място за артисти от независимия сектор. Сценичният павилион ще присъства в градската среда до края на октомври и ще предложи разнообразна артистична програма" – каза заместник-кметът Мирослав Боршош.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Койдозлу

    9 0 Отговор
    Някой се е нагушил и то яко

    Коментиран от #2

  • 2 запад чао чао

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "Койдозлу":

    Още като видите къде е разположена въпросната сцена, веднага ви става ясно кой е спонсорирал създаването й и какви соросоидни сценки ще се разиграват на нея.

    Коментиран от #3

  • 3 хъхъ

    12 0 Отговор

    До коментар #2 от "запад чао чао":

    Мястото на соросоидният боклук е в контейнера.
  • 4 Ква култура бре?

    5 1 Отговор
    хората нема кво да ядат, вие с култура ги занимавате... Ако можеше културата да се яде...