Last news in Fakti

30 Август, 2022 14:54 1 491 0

Българският филм "Божоле" със световна премиера онлайн

  • филм-
  • премиера-
  • божоле-
  • ирена даскалова

Режисьор и сценарист на късометражната игрална драма е Ирена Даскалова

Българският филм "Божоле" с Дарин Ангелов, Диана Димитрова, Васил Бинев, Денис Даскалов и Никола Додов вече е достъпен онлайн за България и за чужбина, съобщават от една от най-големите български платформи за видео съдържание.

Сюжетът на "Божоле" проследява какво се случва с една обява в интернет сайт за запознанства, пусната от скука, която преобръща живота на плейбоя Ал. Като заклет богат ерген преди да срещне Виктория, той живее безгрижно и няма сила на света, която да го изкара от зоната му на комфорт. Но както се случва често - съдбата не го оставя да скучае и го хвърля в “голямата” любов. Когато решава да промени живота си обаче, Ал ще разбере, че неговият път е предначертан и няма право на избор, пише БТА.

Режисьор и сценарист на късометражната игрална драма е Ирена Даскалова, оператор е Росен Даскалов, композитори са Мария Каракушева и Денис Даскалов.

Заглавието бе единственият чуждоезичен филм, селектиран с филми от Франция и френскоговоряща Канада на Festival du Film Court Francophone / Un poing c'est court в Лион, Франция. "Божоле" има и номинации от "София филм фест“, "Златна роза", "Бургас филм фест" и наградите "Васил Гендов". Финалист е в селекцията на Istanbul Golden Short Film Festival. Получи признание за операторско майсторство на фестивала "Златното око".


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА