Last news in Fakti

4 Юли, 2013 17:21 1 692 1

Живите от Doors заравят томахавките

  • doors-
  • рокгрупа-
  • джим морисън-
  • рей манзарек-
  • джон дензмор-
  • роби кригър-
  • концерт

Джон Дензмор и Роби Кригър се събират за общи концерти в памет на Рей Манзарек

Двамата все още живи музиканти от легендарната рокгрупа The Doors – барабанистът Джон Дензмор и китаристът Роби Кригър, са готови да се съберат за съвместен концерт в памет на кийбордиста на групата Рей Манзарек, който почина от рак през май тази година на 74-годишна възраст, съобщи сп. „Ролинг Стоун“.

Според Кригър двамата ще изнесат поне един общ концерт до края на годината. „Не зная дали това ще бъде начало или край на нещо“, споделя китаристът. Той признава, че започнала преди повече от десетилетие съдебна битка между Дензмор и другите двама музиканти от Doors е била „много тъпа идея“. „Ако някой започне да те съди, в отговор ти подаваш двойно повече искове срещу него, надявайки се опонентът ти да се окаже от своя. Това беше глупаво, пък и имахме най-лошите адвокати в света“, обяснява Кригър.

Той смята, че двамата с Дензмор трябва да изчакат с изявата, докато утихне шумът около новата книга на барабаниста The Doors Unhinged („Откачените врати“), която разкрива същността на конфликта между музикантите от гледна точка на самия Дензмор. Според признанията на Кригър, той бил прочел около половината от скандалните мемоари.

Групата The Doors е основана през 1965 г. от поета и вокал Джим морисън и пианиста Рей Манзарек, към които се присъединяват Дензмор и Кригър. След смъртта на Морисън на 3 юли 1971 г. The Doors решават да продължат съвместното си творчество, записвайки албумите Other Voices („Други гласове“) и Full Circle („Пълен кръг“), в които пеят Кригър и Манзарек.

През 1978 г. излиза албумът An American Prayer, в който върху стихове на Морисън в негово изпълнение, записано по-рано, е насложена оригинална нова музика на групата. Няколко пъти групата е изнасяла концерти по повод на различни събития, например при въвеждането й в Залата на славата на рокендрола, когато мястото на Морисън заема Еди Ведър от Pearl Jam.

Конфликтът между тримата музиканти от бандата започва през 2002 г., когато Кригър и Манзарек решават да правят редовни гастроли без съгласието на Дензмор. Освен това той не е съгласен музиката на групата да се използва в рекламни клипове. В резултат барабанистът подава в съда иск към колегите си, а те оформят ответен иск към него.

Сега Кригър казва по повод на Дензмор: „Не мога да го мразя вечно. Просто искам да беше се съгласил да свири с мен и Рей преди всичко това да започне“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мария спасова

    0 0 Отговор
    Тъпанари и наркомани.Това е началото на края а не началото на нещо.Презадоволени к...л...а.