Last news in Fakti

26 Октомври, 2023 20:08 635 0

От 16 ноември до 3 декември София привлича всички киноманиаци

  • киномания

Със специални прожекции фестивалът отбелязва и годишнините на Катрин Деньов, Робърт де Ниро, Жерар Депардийо и Джеръми Айрънс

От 16 ноември до 3 декември София привлича всички киноманиаци - 1

От 16 ноември до 3 декември ще можем да се насладим на филмите от селекцията на 37-ото издание на Киномания. Вече са в продажба билетите, както за зала 1 на НДК и кино „Люмиер“, така и за партньорските кина „Одеон“, Дом на киното, Евро Синема, Културен център G8, кино „Влайкова“ и зала „Славейков“. Отвъд пределите на столицата фестивалните панорами ще се прожектират в „Лъки Дом на киното“ в Пловдив и във Фестивален и конгресен център (ФКЦ)– Варна.

В салоните публиката ще се срещне с любими актьори – Майкъл Кейн като „Великият беглец”, режисиран от Оливър Паркър; Итън Хоук и Педро Паскал в „Странен начин на живот” под режисурата на Педро Алмодовар; Майкъл Фасбендер като треньор на футболния отбор на Американска Самоа в „Гол за победа” на Тайка Уайтити.

Със специални прожекции фестивалът отбелязва и годишнините на Катрин Деньов, Робърт де Ниро, Жерар Депардийо и Джеръми Айрънс.

Очаквайте подробности за нашумели филми, които ще имат своята премиера на Киномания, както и за тематичните фокуси на тазгодишното издание. Цялата програма вече е достъпна на kinomania.bg

37-ото издание на Киномания се организира от НДК и Фондация „Имам идея” с подкрепата на Министерство на културата, Национален фонд „Култура” по програма „Едногодишен грант” - 2022, ИА „Национален филмов център” и Столична община.

Фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2023 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА