15 Юли, 2013 16:07 2 470 0

"До Милано и назад..." - втори епизод (видео)

  • алма матер тв-
  • милано-
  • италия-
  • филм-
  • поредица
"До Милано и назад..." - втори епизод (видео) - 1
Теодор Илиев

Вторият филм от поредицата на Алма Матер ТВ „До Милано и назад...“ ни среща с още един българин зад граница – Теодор Илиев. Той е на 21 години и живее и учи в Милано, Италия. Именно заради това обаче обича родната си страна повече от всичко.

Неведнъж е задействал процедурата за получаване на италианско гражданство и след това е спирал, защото смята, че трябва да си остане българин на сто процента, независимо от облагите и привилегиите, които би му дал новият паспорт.

Теодор излиза извън страната много малък – още в предучилищна възраст. Всяко лято се връща, за да се види с приятели и роднини и в същото време следи всичко случващо се в България отблизо. Във филма той разказва за живота си в Италия, как е избрал обучението си, какви са неговите приятели там и тези в у нас.

Теодор говори на дълго и широко за разликите между хората там и тук, за проблемите на младите у нас и бездействието (според него) на италианските младежи. Именно защото е видял и двете страни, той иска да завърши и да помогне по някакъв начин на страната си – неговите дълготрайни планове са свързани именно с България.

Гледайте втора част от поредицата на Алма Матер ТВ „До Милано и назад...“, за да разберете какво още има да разкаже Теодор Илиев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА