Last news in Fakti

10 Октомври, 2022 18:36 2 653 0

Box Office: Звездната селекция на „Амстердам“ се провали, както у нас, така и по света при премиерата си

  • амстердам-
  • кино-
  • боксофис-
  • усмивка

Ужасът „Усмивка“ вече е лидер в боксофиса

Box Office: Звездната селекция на „Амстердам“ се провали, както у нас, така и по света при премиерата си - 1
Снимка: Forum Film

Едва ли някой е очаквал, че филм с участието на Крисчън Бейл, Марго Роби, Джон Дейвид Уошингтън, Аня Тейлър-Смит, Крис Рок, Тимъти Олихант, Майкъл Шанън, Майк Майърс и Тейлър Суифт би се провали в борбата за внимание, но ето, че това е факта. „Амстердам“ е един от най-големите провали тази година, поне що се касае до резултатите в боксофиса.

В уикенда на премиерата си едва 3 439 зрители са отишли до родните киносалони, за да си купят билет и да гледат полуисторическата комедийна драма. Това донесе само 40 955 лв. приходи за издателите, по данни от Националния филмов център. На международната сцена му едва премина границата от $10 млн., въпреки че се излъчваше на повече от 3 хил. екрана, по информация на Box Office Mojo.

Изненадващ обаче е фактът, че ужасът на Паркър Фин - „Усмивка“, в който няма нито един популярен актьор, продължава да е №1 в борбата за интерес, както у нас, така и по света. При това за втора поредна седмица. Отгоре на всичко киноманите изглежда мобилизирани след първите отзиви, защото в периода 7-9 октомври филмът е събрал още 7 453 зрители. В световен мащаб приходите скочиха с внушителните 157,8%. Оригиналното заглавие вече има почти $90 млн. приходи и по всичко личи ще се превърне в един от неочакваните хитове на 2022 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА