Last news in Fakti

16 Октомври, 2022 09:51 2 824 2

Почетоха "Гладиаторът" Ръсел Кроу в Рим (ВИДЕО)

  • ръсел кроу-
  • актьор-
  • почетна награда-
  • титла-
  • рим-
  • италия

На Ръсел Кроу бе връчен плакет и титлата "посланик на Рим пред света"

Почетоха "Гладиаторът" Ръсел Кроу в Рим (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Холивудската звезда Ръсел Кроу, който бе отличен с награда "Оскар" за ролята си на гладиатор в едноименния филм от 2000 г., бе почетен в Рим, домът на Колизеума, където истински гладиатори са влизали в битки пред хиляди зрители по времето на Римската империя, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Кметът на Рим Роберто Гуалтиери приветства актьора в сградата на Градския съвет на Капитолийския хълми излезе с Кроу на балкона, за да му покаже впечатляващата гледка към древния Римски форум.

На Кроу бе връчен плакет и титлата "посланик на Рим пред света". Актьорът благодари на италиански език: "Винаги в служба на Рим".

Във филма "Гладиатор" носителят на "Оскар" се превъплъщава в образа на Максимус - генерал, паднал в робство и станал гладиатор. Кроу е в Рим за участие в кинофестивала в града, на който е световната премиера на филма му "Poker Face''.

Кметът каза още, че Кроу е получил плакета като "символ на приятелството и обичта на Рим към Ръсел Кроу".


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    10 0 Отговор
    Готин филм със страхотна музика направо си е класика
  • 2 въпросче

    1 3 Отговор
    А на Терминатора какво ще подарят?