Last news in Fakti

3 Ноември, 2022 12:32 784 3

Рядък екземпляр от конституцията на САЩ се предлага на търг (ВИДЕО)

  • конституция-
  • сащ-
  • търг-
  • рядко издание

Първоначалната оценка на изданието е 20-30 милиона щатски долара

Рядък екземпляр от конституцията на САЩ се предлага на търг (ВИДЕО) - 1
Илюстративна снимка: Shutterstock

Рядък екземпляр от първото издание на конституцията на САЩ се предлага на търг в Ню Йорк, съобщи на сайта си аукционна къща "Сотбис".

Един от известните само два екземпляра, намиращи се в частни ръце, на официалното първо печатно издание на окончателния текст на основния закон на САЩ ще бъде предложен на търг на 13 декември. Само 13 броя от това издание са запазени, се посочва в съобщението.

Публикация, споделена от Sotheby's (@sothebys)

Лотът е предложен за последен път на търг през 1894 г. като част от колекцията на адвоката от щата Джорджия Чарлз Джоунс. Първоначалната оценка е 20-30 милиона щатски долара.

През ноември 2021 г. екземпляр от първия отпечатан тираж от конституцията на САЩ бе продаден за рекордната сума от 43,2 милиона щатски долара.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 надарена кака

    1 0 Отговор
    Дреме ми на сатененитепрашки!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Историк

    6 0 Отговор
    В САЩ всичко е пари че даже и конституцията им и това са нашите "идоли" - поне на соросоидите. Все едно в България да предложат на търг Крумовите закони или някакви артефакти от Аспарух.