Last news in Fakti

9 Декември, 2022 11:15 1 101 0

В Брюксел отваря врати музей с произведения на Банкси

  • белгия-
  • бръксел-
  • музей-
  • картини-
  • произведения-
  • банкси

Брюксел от днес има музей, посветен изцяло на творбите на британския графити артист Банкси

В Брюксел отваря врати музей с произведения на Банкси - 1
Снимка: Банкси / Туитър

Брюксел от днес има музей, посветен изцяло на творбите на британския графити артист Банкси, съобщиха местни медии. Изложбата ще бъде постоянна и включва над 130 произведения на анонимния творец.

Представители на музея обясняват, че целят да направят още по-позната политическата ангажираност на твореца и желанието му да предизвика размисъл. Включени са добре известни произведения, както и графити, просъществували съвсем за кратко.

Изложбата съдържа репродукции на произведения на Банкси, някои от които са дело на други творци с международна известност. Присъстват и графити, появили се наскоро по разрушени от войната сгради в Украйна.

Източник: БТА


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА