Last news in Fakti

12 Януари, 2023 10:56 1 643 7

Наследник на Христо Ботев издава стихосбирка

  • христо ботев-
  • поезия-
  • стихосбирка-
  • наследник-
  • родственик

"За мен Ботев е религия, светило", казва Александър Ботйов

Наследник на Христо Ботев издава стихосбирка - 1
Снимка: Shutterstock

"Скоро смятам, че ще издам своята първа стихосбирка, която няма да бъде никак кратка и никак малка като обем, а надявам се и като съдържание много стойностна." Това каза Александър Ботйов, наследник на Ботев пред Радио "Фокус“ .

"Пиша стихотворения и всъщност се занимавам с поезия от няколко години", обяснява още Александър.

По думите му кръвта на Ботев тече в неговите вени.

“Кръвта вода не става, както се казва. Смятам, че когато имаш за пример свой роднина – много хора казват "Искам да приличам на баща ми, искам да приличам на дядо ми, искам да приличам на някой роднина“, това съм забелязал, че дава огромна мотивация на младите хора да взимат пример. Може да не е роднина, може да е приятел.", обясни младият родственик на революционера.

“В моя случай за мен Христо Ботев е една буквално религия, той е едно светило за мен и аз винаги съм взимал пример за него, защото толкова млад, едва на 28 години, да оставиш това творчество след себе си, което е ненадминато, някак си ми дава мотивация, че хората могат много повече от това, което правят.", сподели Александър.



В заключение той загатна за тематиката на неговото творчество.

“Ако мога да се изразя по-поетично, стихосбирката е един голям облак, това, което ще излезе. Той понякога е буреносен, понякога вали от него черен дъжд, понякога – не толкова. Лъчите на слънцето се проправят през него, вътре има светлина, има любов, има такава завъртяна поезия около социума, около обществото като цяло. За хората, за малкия човек, за големия, за любовта, за приятелството, за предателството и всякакви различни теми. Един голям облак с най-обширна вътре, интересна тематика.“, разясни младият поет.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасковски каунь

    7 0 Отговор
    Какъв наследник е ? Нека обясни, щото аз не знам Ботев да има наследници. Единствено брат му ген.К.Ботев ботев има осиновено белгийче. Сигурно е от този дамазлък , но той не е даже българин.

    Коментиран от #7

  • 2 Неграмотност

    3 1 Отговор
    Не се пише Ботйов, а Ботьов!

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Механик

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Неграмотност":

    Бойко-Шкафчето, май ще излезе прав за нивото на т. нар. "журналисти", а?
    Как ги бе нарекъл? Помните ли?
    А, точно така!
  • 5 УСА боклук

    5 0 Отговор
    "“Кръвта вода не става, както се казва....."
    Млади момко , не заблуждавай българите! В твоите вени не тече Ботевата кръв. Великият Ботев няма кръвни наследници.

    Коментиран от #6

  • 6 ХАХАХА

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "УСА боклук":

    След фалшивите натурални актове ,с които доста хитреци станаха реституцията, сега е ред на фалшивото кръвно родство с известни българи! Само не знам дали този си е платил ,за да го отразяват създавайки му фалшива самоличност.
  • 7 Хасковски каунь

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хасковски каунь":

    Александър Ботйов е пра-правнук на ген. Кирил Ботев, брат на националния герой Христо Ботев.
    ИСТИНАТА :
    Ген. Кирил Ботев няма деца .Съпругата му Мария е белгийка и двамата осиновяват детето на сестрата на Мария, Ноел. Впоследствие Ноел приема българското име Христо. /Христо Кирилов Ботев /. И от тогава тръгва дамазлъкът на сегашния автор.
    Той няма българска кръв, камо ли на БОТЕВ.