Last news in Fakti

26 Януари, 2023 20:44 2 842 8

„Почукването“ е трилър, който съпоставя логиката с религията (ТРЕЙЛЪР)

  • почукването-
  • кино

Трудно човек накрая може да реши, дали филмът му харесва или го отвращава

„Почукването“ е трилър, който съпоставя логиката с религията (ТРЕЙЛЪР) - 1
Снимка: Forum Film

Религиозен човек ли си? А може би атеист? Или пък си от онези, които вярват, че там някъде има нещо, което дърпа конците на вселената, но не е съвсем божество, което е създало човека по свой образ и подобие? Както и да се самоопределяш, „Почукването“ е филм, който ще те накара да си зададеш доста въпроси, чийто отговори невинаги ще ти харесат.

Както в почти всички останали стойностни филми в последните 20 години, и тук става въпрос за литературна адаптация. Събитията са вдъхновени от романа на Пол Трембли „Призраци в моята глава“, в който едно семейство попада в плен на група въоръжени мъже и жени, докато е на лятната си ваканция в отдалечена хижа. Разликата от останалите класически ужаси е, че жертвите не са пленниците, нито пък са похитителите. Заложено е оцеляването на цялото човечество, чието спасение се крие в невъзможния избор.

Първоначално трябва да призная, че бяха сериозно отегчен. В продължение на цял един час се опитвах да разбера, защото Дейв Батиста и Рупърт Гринт изобщо са на една и съща сцена, а след това ми идеше да стана и да си изляза. Но, тъй като работата ми изисква да съм отдаден докрай, независимо от стойността на филма, издържах и до финалните трийсетина минути, които всъщност осмислиха всичко.

„Почукването“ е трилър, който съпоставя логиката с религията (ТРЕЙЛЪР)
Снимка: Forum Film

М. Найт Шамалан определено трябва да поработи повече по динамиката в своите визуално разказани истории, защото не всеки би имал търпението да чака нещо да се случи. Повече от сигурно е, че филмът му ще получи възрастово ограничение от 16+, но сякаш сам не го е осъзнал. Насилието липсваше прекалено дълго и така и не бе предложено в пълния му потенциал за самия филм. Щях да съм наистина впечатлен, ако нестандартните оръжия на злодеите бяха вкарани подобаващо в употреба, но не би.

Споменах вече, че Дейв Батиста и Рупърт Гринт участват в „Почукването“. Бих искал да призная, че е приятно да видим кечиста извън обичайното му амплоа на разголен бияч. Рон Уизли също е добре да загърби детския си образ с по-сериозни роли.

Джонатан Гроф, Ники Амука-Бърд и Аби Куин обаче не ме впечатлиха особено. Дори мога да кажа, че на моменти ме дразнеха с актьорската си игра и дори със самото си присъствие.

Много по-положителна е оценката ми за невръстната все още Кристен Чуи, както и за Бен Олдрич. Между двамата си личи химията, като за между баща и дъщеря, което винаги е ключово, когато режисьорът иска да спечели симпатиите на публиката.

Почукването“ определено има потенциал, да се превърне в хит сред любителите на религиозния трилър. Лошото обаче е, че филмът залага на прекалено тясна аудитория, за да пожъне някакъв сериозен успех в боксофиса. Дали заради липса на смелост или чиста проба страх, за да не разгневят библейските фанатици, създателите на тази адаптация са пропуснали страхотна възможност, за да създадат един истински шедьовър. През ума ми минават стотици идеи, които биха превърнали този обикновен ориз с пилешко в специалитета за заведение с най-малко две звезди „Мишлен“. Уви, не разполагам със силата, за да променя, каквото и да било. Единственото, което мога да сторя, е да ви дам крайната си оценка за продукта, а тя е нещо средно между 6/10 и 7/10, така че му пиша 6,5/10, за да покажа, че съм заслужил напълно да прескоча от трети в четвърти клас или там, когато се учат тези неща от математиката.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 падигравка със зрителя

    10 4 Отговор
    Четиримата дебили на плаката мотивират ли ви да го гледате?
  • 2 Мда

    8 5 Отговор
    Цитат от статията: "В продължение на цял един час се опитвах да разбера..."
    Не се разбира? Това са типични щатски нискоинтелектуални персонажи, от които абсолютно никой не се интересува...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Неосведомен

    14 1 Отговор
    Я...защо изтрихте коментара ....че казах истината ли....че главните двама герой са Пен......Дел...Ли които са осиновили дете китайче момиче.....е гледа ли ви се ...този филм...
  • 5 дебела кратуна

    7 0 Отговор
    А някой да забеляза, че нападнатото семейство е с двама татковци?
    Хубоо щеше да е, единия да е негър ама карай...
  • 6 Мислителят

    4 0 Отговор
    Благодарение на коментарите преди мен съм убеден - няма да го гледам . Благодарение на снимката с това нарисувано същество вече имах едно на ум . Без мен !
  • 7 За протокола

    7 0 Отговор
    Съвременното кино, както и литературата, са повече манипулативни, отколкото носители на някакви ценностни качества, така, че съм много скептичен и селективен към тях.
  • 8 Платих 2 билета........уффф

    1 0 Отговор
    Поредния филм, незавършен, необмислен, недонаправен. Реално имам чувството , че имат сценарий за 20 минути филм и от там нататък каквото дойте. В капан на времето беше същото. Общо взето отегчение. Този път и музиката беше зле. Иначо Батиста като за кечист беше добър актьор.