6 Февруари, 2023 11:41 919 3

Рио де Жанейро очаква рекордни печалби от карнавала

  • карнавал-
  • рио де жанейро-
  • рекордни печалби

Общината на Рио изчисли, че тази година от карнавала в хазната ще влязат повече от 973 млрд. долара

Рио де Жанейро очаква рекордни печалби от карнавала - 1
Снимка: Shutterstock

Рио де Жанейро очаква да получи рекордни печалби от тазгодишния карнавал. Пъстрото и цветно събитие обещава да привлече огромен брой туристи и да влее рекордни приходи в икономиката след удара, който пандемията нанесе.

Общината на Рио изчисли, че тази година от карнавала в хазната ще влязат повече от 973 млрд. долара. До момента 80 000 туристи са си купили самолетни билети за празничните дни през февруари. През 2020 г. те са били малко над 55 000.

През 2021 г. карнавалът в Рио беше отменен заради коронавируса. През 2022 г. се проведе, но всички присъстваща на Самбадрома трябваше да представят ваксинационен сертификат.

Тази година фиестата ще се състои от 17 до 25 февруари. Освен масово маскиране включва традиционните дефилета на школите по самба по 700-метровия маршрут през града в първите две нощи на карнавала - петък и събота. Предаваните по телевизията паради започват в 18 ч. и продължават до зазоряване, изпълвайки "Самбодромо" (със 70 000 места) с музика, страст и разюздано безумие, докато отборите се състезават кой да бъде шампион тази година. Определени места са резервирани за чуждестранни туристи. Отделни самба балове на закрито се провеждат в елитарни клубове и хотели, като най-луксозният от тях е хотел "Копакабана". Друг начин за празнуване е да се присъединиш към многобройните оркестри, които криволичат из крайбрежните квартали Копакабана, Ипанема и Леблон.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 @777

    3 0 Отговор
    в хазната ще влязат повече от 973 млрд. долара хахаххахахаххахахха
  • 2 Ковидарите

    2 0 Отговор
    Миналата и поминалата години печалбите ги прибра Бурла от Пфайзер и се отчете, където трябва! Питайте Менгелефаучи?
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 2 Отговор
    УЙ ЗА ПУТИН