Last news in Fakti

13 Февруари, 2023 13:28 998 13

Писателката Здравка Евтимова представи творчеството си на публиката в Брюксел

  • здравка евтимова-
  • писател-
  • представяне-
  • творчество-
  • литература-
  • брюксел

Авторката разказваше интересни истории за живота си на английски пред публиката

Писателката Здравка Евтимова представи творчеството си на публиката в Брюксел - 1
Снимка: БГНЕС

"Украйна трябва да победи в тази война", каза пред "Хоризонт" писателката Здравка Евтимова, която през изминалия уикенд гостува в Брюксел. Тя представи творчеството си пред разнородна публика, която определено успя да заинтригува - и със себе си, и с България, и с родния си град Перник, предава БНР.

На отличен английски език Здравка Евтимова разказа на публиката различни истории, свързани с творчеството ѝ.

На въпрос на "Хоризонт" защо не го направи на български, тя отговори:

"Най-краткото разстояние между човешките сърца за мен е българският език. Без никакво преувеличение. Но пък, когато има в публиката хора, които не говорят този прекрасен език, е хубаво да разберат. Смятам, че ги запалих да започнат да учат български език и това е една от надеждите ми тази вечер".

Писателката коментира и темата за войната, която бушува на километри от нас.

"За мен, без никакво колебание, заставам на страната на Украйна, на украинския народ. В никакъв случай не сме срещу руската култура, изпитвам болка, тъй като съм майка на синове, представям си руските майки, които посрещат синовете си в ковчези. Затова смятам, че Украйна трябва да победи в тази война и хората, които са против войната в Русия, войната на Путин, трябва да им се помага и на тях".

Как писателката би убедила в правотата на думите си по-голямата част от българите, които не им вярват?

"Знам как съм събирала парите за моя апартамент от 52 кв. м, колко трудно ми е било да го изплатя, колко книги съм превела…Представям си как тези хора от Украйна са събирали да си направят гнездо и то за секунди да се срине...".

Представянето завърши с голяма опашка в очакване на автограф от авторката.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГЕНОЦИД В БЪЛГАРИЯ

    6 0 Отговор
    Да излиза Министъра на МВР и да каже за ИЗВРАТЕНИТЕ си служители на МВР които Екзекутират и изтезават маргинали в Перник, Пловдив, Варна, Русе, Бобов дол, Кърджали, София...... с честоти и полицейска техника!Това е Геноцид!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 12345

    14 2 Отговор
    Страшна писателка, голЕмо творчества - това е новият Шекспир, Юго и Толстой - в общо лице.....
  • 4 аз съм

    14 0 Отговор
    Защо няма снимки от този голям интерес ?!?
  • 5 Механик

    10 0 Отговор
    Абе то и аз ТРЯБВА да съм лорд, ама не съм.
    Трябвало! То ако ставаше само с пожелания...
  • 6 Адам Хилтън

    14 0 Отговор
    Охх горката тя щяла да ги заинтересова в български, дрън дрън - ако западняците учиха езика на всички народи които поробват, щяха да знаят поне по 100. Ама те и своя не знаят добре, още по-малко български - Кириак Стефчовка се прави на много "широкосроена."
  • 7 Пръц

    12 1 Отговор
    Кака Здравка от Перник.Ти да видиш кви ги плещи тая дръглива кранта.
  • 8 Абе

    11 1 Отговор
    Тая грозница и душата си е загрозила ,влизайки в сделка с извратените от Брюксел и тя за войната мантрата повтаря на извратените многополови галеници на дявола.
  • 9 Сандо

    7 1 Отговор
    Истински кошмар са съвременните ни писатели.Нормален човек не би си губил времето с четене на творенията им,но пък сега е времето да преоткрием какви прекрасни творци сме имали и забравили.Аз лично това правя.А на тая евроовца мястото и е там,в Брюксел при останалите безмозъчни джендъри,погребващи някогашния световен културен колос Европа.
  • 10 ганю

    4 0 Отговор
    Няма да стане така
    украйна не съществува
    това е фашистка дупка ОТ БОКЛУЦИ
    казва се киевска рус
  • 11 Зайо Байо

    1 0 Отговор
    Имам въпрос ! Когато САЩ са избивали , палили и разрушавали във Виетнам , Либия , Сърбия , Афганистан , Иран .....ХОРАТА ИЗЛИЗАЛИ ЛИ СА ДА КАЖАТ , ЧЕ ИСКАТ САЩ да загубят и че не са правата страна ?
  • 12 Тото 1 и Тото 2

    0 0 Отговор
    А според леля Здравка , кой трябва да победи във войната на САЩ със света в опита си да наложи своите желания , воля , демокрация и правила ?
  • 13 НямА хоуп

    0 0 Отговор
    А как Здравка ще коментира разрушените къщи и избитите хора в Афганистан , Виетнав , Либия , Ирак ? Как тамошните хора са събирали пари и са си направили гнездо , което е било изгорено с напалм и сринато с тонове бомби , от хора , които НЕ СА БИЛИ ПОКАНЕНИ ТАМ и намиращи се на хиляди километри ?