Last news in Fakti

19 Март, 2023 07:05 2 643 18

Минеков: Конфликтът в Народния театър може да се реши само с идването на нов директор

  • велислав минеков-
  • народен театър-
  • директор

Бях подготвил заповедта за уволнението на директора Василев, но той внезапно се разболя, заяви бившият министър на културата

Минеков: Конфликтът в Народния театър може да се реши само с идването на нов директор - 1
Снимка: БГНЕС

”Подготвих заповедта за неговото освобождаване, която сверих с юристите на министерството, инспектората, главния секретар и заместник-министрите. Тъй като всичко излиза като информация от министерството, Василев получи информация за моите намерения и се разболя. И така до края на мандата. Беше сигурен, че напускам и остана с надеждата да оцелее”, заяви бившия служебен министър на културата пред TV1.

Според Минеков подкрепата за Василев не идва от страна на ДПС. По думите му, тя е "била пожелана, но не и получена". Подкрепата според него идвала от ГЕРБ.

Според Минеков бедата е в това, че смелите хора, хъшовете, са "едно нещастно малцинство".

Конфликтът в Народния театър според Минеков може да се реши само с идването на нов директор, който да бъде признат и от двата враждуващи лагера.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сменям си ник-а

    12 1 Отговор
    Закривайййййй.
  • 2 То хубу..

    8 7 Отговор
    Ма кой оди на тиятър в тея дрипаве години?!
  • 3 Перо

    19 20 Отговор
    Заради един измислен джендър “режисьор” с мозък на пиле, който вместо да бъде уволнен дисциплинарно и да заплати направените щети, трябвало да се уволнява директора на театъра. Джендърска лудост!
  • 4 Доротея

    12 8 Отговор
    Нон сенс бе, Минеков!? Как подкрепата за Василев да идва от Герб, след като протестиращите срещу него интелигенти са добре подхранени герберугчета? Говорят за директора като за ,,просто Василев", визирайки ясно кой просто опонент на Герб...! Принципно, един директор не е никаъв директор, щом не може да уволни когото си пожелае! Той е една шматка гръмоовод на всякави капризи, его и амбиции!
  • 5 Иво.

    14 16 Отговор
    Тоя от коя кофа за боклук излезна та си дава мнението!
  • 6 6666

    14 20 Отговор
    Тоя минеков е нахално неприятен човек.
  • 7 Доротея

    14 12 Отговор
    Най нормално е в една дъжава от евротлантически тип, всеки алкохолизиран и дрогиран екземпляр с меко казано занемарен външен вид, да ви се представя за ,художествено - творческа интелигенция" и вие чинно и модерно да с солидаризирате с него ! Жалкия, героизиран страдалец несретник, вечно преследван неразбран и недооцеен...!
  • 8 Лусофил

    2 2 Отговор
    Аз ши му стана диулектол защото съм наложен чоловек!
  • 9 гнуссс

    12 10 Отговор
    Яааа ,екс-"културното" министърче изпълзяло на светло ?! Вместо да си седи в дупчицата и да си брои паричките ,пак иска да лъже ,демагогства и да изпуска отровна слуз ! Гнусно ,а ?!
  • 10 къш /пардон - хъш/

    15 10 Отговор
    Хи.хи! Най пишман скулптора на България ,фурнаджийската лопата Мине Т. Ков ,ще брани най големият режисьор сред пияниците и най големият пияница сред режисьорите - Мор(тос)фов??? Нямало било хъшове??? Хъшове ,не знам дали няма ,ама сплескани х. йове ,като тия двамата - бол!
  • 11 Бегай !

    16 6 Отговор
    Стига с тоя театър бе ! Сбирщина на пияници и проститутки !
  • 12 Демократ

    12 6 Отговор
    Минков нали уж подгони Герб за незаконно ползваните помещения на НДК, нали много се ежеше за преследване на присвоените милиони от крадците в Герб и докъде стигна? Защо е използвал Василев като свой консултант в м-вото. Случайно ли семейството му е много близко с това на Морфов и на Албена Колева.Няма лошо да има приятели, ама защо точно тези ръководят протеста срещу Василев и защо точно Минеков се намеси и направи публичен скандала,предизвикан от смелия Морфов по тъмна доба,пиян хулиган,драска по врати,вместо да изрази открито публично позицията си,както правят смелите,честни и достойни хора? Морфов се криеше 5 месеца и имаше говорители, Албена Колева и Валери Йорданов, които доста много лъжеха. .Достойният човек говори открито и не се крие.Василев още в началото каза,че това е вътрешен проблем на театъра и ще го реши вътрешно, но Минков не му разреши. Истината ще се окаже съвсем друга и съвсем не е "Движение за култура". Журналистите да проверят какви ги върши Морфов.

    Коментиран от #13, #18

  • 13 Консерватор

    4 3 Отговор

    До коментар #12 от "Демократ":

    смени си ника, че демократ е с компрометирано вече значение
  • 14 Чочо

    4 3 Отговор
    Тази наследствена комунистическа гад не трябва да бъде в нито една партия отдавна трабваше да има лустрация за такива наследници на кумонистическите бащи.Щял живот е папал покрай бащаси.

    Коментиран от #17

  • 15 Водолей

    0 3 Отговор
    Всички коментират кой е виновен директора или режисьора. А всичко започна от болна анбиция на бивж министър който го отстраниха и то навреме, преди да направи поголяма беля.

    Коментиран от #16

  • 16 Жоко

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "Водолей":

    Не си много наясно ни за минизтура ни за калтюрата. Така че ноф директор ноф кисметь.. И гербажийте лекоУлево и през царицата праоУ дирету... И тоз път дайбоже да й Завинаги
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 АнтиКозяк

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Демократ":

    А.ти кой беше? Очевидно някакъв смел и честен умен и красив борец заАмериканскоРобство🤔