Last news in Fakti

2 Октомври, 2013 11:35 457 0

НИМ спечели конкурс за нов уебсайт

  • ним-
  • конкурс-
  • уебсайт

Българското културно наследство ще стане разпознаваемо в глобалната мрежа


Националният исторически музей спечели първото място в националната кампания „Културата онлайн – уеб технологиите в подкрепа на българската култура“ за изработване на модерен уебсайт на стойност до 10 000 евро, организирана от най-голямата дигитална агенция eDesign, както и безплатен хостинг за година от партньора на кампанията - СуперХостинг.БГ.

Музеят спечели в изключително оспорвана надпревара с 50 български културни институции, неправителствени организации и отделни творци, участвали в първия по рода си конкурс у нас. Победителят бе определен наполовина от гласовете на публиката във фейсбук и от жури в състав Захари Бахаров, Николай Кънчев, Миленита, Георги Костов, Симеон Цеков, Начо Стригулев, Тихомир Иванов и Светлин Желев.

„Благодарим на авторитетното жури и на всички, които дадоха гласа си за НИМ. Тази подкрепа е важна и мотивираща за нас – коментира директорът на музея проф. Божидар Димитров. - Надяваме се, че с изграждането на новия сайт – с привлекателна визия, с динамично и разнообразно съдържание, диалогът между НИМ и многобройната му аудитория ще става  още по-постоянен и ползотворен“.

Сайтът на НИМ ще даде тласък за подобряване на  видимостта на българските културни организации в интернет пространството и ще допринесе за по-голямата разпознаваемост на българското културно наследство в глобалната мрежа, уверени са от екипа на музея.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА