Last news in Fakti

9 Май, 2023 12:28 796 0

И филмовите награди на MTV пострадаха от стачката на холивудските сценаристи (ВИДЕО)

  • мтв-
  • филмови награди-
  • награди-
  • стачка-
  • сценаристи-
  • холивуд-
  • шоу

Шоуто не се състоя в добре познатия пищен и звезден формат както досега, а беше съставено най-вече от видео послания и стари компилации

И филмовите награди на MTV пострадаха от стачката на холивудските сценаристи (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Без водещ и с предварително записани благодарности протече церемонията за филмовите и телевизионни награди на MTV.

Те бяха първото голямо шоу след началото на стачката на холивудските сценаристи преди седмица, предадоха АП и ДПА. Повечето наградени изразиха солидарност с протестиращите и заснеха само видео с послание или изобщо не се включиха в шоуто, което през изминали години привлича огромен публичен интерес.

За по-високи заплати се борят 11 000 сценаристи, които представляват около 98% от гилдията. През 2007 г. те стачкуваха 100 дни и това костваше на индустрията около 2 милиарда долара. Сегашният им протест вече блокира редица телевизионни ток шоута, продукцията на предстоящия филм "Блейд", както и последния сезон на сериала "Странни неща". Братя Дъфър, които са създатели и шоурънъри на продукцията на Нетфликс, обявиха преди дни, че излъчването на финалните епизоди от поредицата ще се забави.

Наградите на MTV по традиция се присъждат чрез гласуване в интернет.

"Писък 6" спечели наградата за най-добър филм в конкуренция с "Аватар: Природата на водата", "Черната пантера: Уаканда завинаги", "Елвис", "Не!", "Усмивка" и "Топ Гън: Маверик". В предварително записано видео убиецът Гоустфейс беше скромен: "Към всички фенове, които гласуваха, най-накрая отговорихте на въпроса ми: Кой е любимият ви страшен филм?".

Публикация, споделена от MTV (@mtv)

Том Круз взе отличието за най-добър филмов актьор за "Топ Гън: Маверик", като надделя над Остин Бътлър, Флорънс Пю, Майкъл Б. Джордан и Кеке Палмър. В излъчено видео Круз пилотира самолет и благодари на феновете, като същевременно рекламира предстоящия филм от поредицата "Мисията невъзможна".

За най-добро комедийно изпълнение бе отличен Адам Сандлър за "Мистериозно убийство 2", а " Писък 6" спечели и в категорията за най-добър екранен бой, като Гоустфейс отново благодари на гласувалите: "Крайно време беше някой да оцени работата ми".

В телевизионните категории сериалът "Последните оцелели" беше отличен от MTV за най-добро тв шоу, побеждавайки "Странни неща", "Белият лотос", "Уензди" и Yellowjackets.

Педро Паскал прие наградата и заяви, че той, актьорите и създателите на продукцията са солидарни със стачкуващите сценаристи. Паскал спечели приза и за герой на годината, а също така сподели отличието за най-добър екранен дует с Бела Рамзи.

Джена Ортега е наградена за най-добра актьорска игра в тв шоу за участието си в "Уензди". Джоузеф Куин получи приза за пробив за ролята в сериала "Странни неща".

Дрю Баримор, която трябваше да бъде водеща на церемонията, отказа участие в знак на солидарност с протеста на Гилдията на сценаристите. Тя обаче беше предоставила няколко видеоскечове. Заради стачката MTV се отказа от провеждането на събитието на живо и от червения килим. Обичайно наградите се раздават на тържествена церемония в Санта Моника, щата Калифорния.

Актрисата Дженифър Кулидж беше удостоена с приза на МТV "Комедиен гений". Във видеопосланието си тя заяви, че почти всички големи комедии започват от велики сценаристи. "Тази вечер стоя тук пред вас рамо до рамо с моите сестри и братя от американската Гилдия на сценаристите", каза тя в излъчения запис. Кулидж спечели също приза и за най-страховито изпълнение за ролята си в сериала "Белият лотос".

За най-добър злодей във филм бе отличена Елизабет Олсън за "Доктор Стрейндж в мултивселената на лудостта”, а Тейлър Суифт взе приза за най-добра филмова песен за Carolina от "Където пеят раците".

MTV включи в шоуто десетки стари клипове, сред които изпълнение на Lady Marmalade от 2001 г. на сборна формация от звезди и Umbrella на Риана от 2002 г. Излъчени бяха и запомнящи се речи на предишни победители като Мелиса Маккарти, Кевин Харт и Джак Блек. Показани бяха и части от нов епизод на сериала Yellowjackets, както и клип от предстоящия "Трансформърс: "Възходът на зверовете". Понякога беше трудно да се определи кое е ново и кое е старо, отбелязва Асошиейтед прес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА