Last news in Fakti

3 Октомври, 2013 18:24 1 067 0

Филмът, донесъл "Еми" на Майкъл Дъглас, идва на Киномания 2013

  • киномания-
  • филм-
  • майкъл дъглас-
  • "еми"-
  • ндк

Програмата на събитието включва и нов модул с биографични ленти

Филмът, донесъл "Еми" на Майкъл Дъглас, идва на Киномания 2013 - 1
Сцена от филма "Зад свещника" с Майкъл Дъглас и Мат Деймън

Отличеният с 3 награди „Еми” филм „Зад свещника”(Behind The Candelabra) на режисьора Стивън Содърбърг е сред хитовите заглавия на Киномания 2013. Лентата, чиято премиера беше в Кан през май, донесе първата награда „Еми” в кариерата на Майкъл Дъглас.

Преди две седмици, на церемонията в Лос Анджелис, той грабна приза за най-добър актьор в телевизионен филм за превъплъщението си в ексцентричния пианист Владиу Валентино Либерачи, който е един от най-популярните изпълнители през 60-те и 70-те години на миналия век. „Зад свещника” получи още две награди - за най-добър телевизионен филм или минисериал и най-добър режисьор.

Сюжетът проследява бурната 6-годишна връзка между легендарния музикант и доста по-младия му любовник Скот Торсън (в ролята е Мат Деймън) във времена, когато хомосексуализмът е абсолютно табу. Филмът се фокусира не толкова върху живота на Либерачи, колкото върху противоречивата му личност и сложните отношения между него и партньора му.

Самият Майкъл Дъглас има особен сантимент към творбата, тъй като по време на работата се възстановяваше след операция от рак на гърлото.  

„Зад свещника” е само едно от чисто новите заглавия, които ще представи Киномания 2013. Събитието започва на 14 ноември и ще продължи до 28 ноември. Организаторите от НДК отново ще покажат най-доброто от световното кино с повече от 50 заглавия, разпределени в секциите „Детско кино”, „Фестивал на френското кино”, „Кулинарно кино”, „Фестивал на фестивалите” и „Класически удоволствия”.

Програмата включва и нов модул – „Живот като на кино”, който представя биографични ленти. Специално място в селекцията е отделена за Робърт Де Ниро по случай неговия 70-годишен юбилей, както и на творчеството на големия Федерико Фелини.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА