Last news in Fakti

4 Октомври, 2013 18:40 1 762 0

Приказка за истинското щастие и стремежа към него (видео)

  • филм-
  • любов-
  • ричард къртис

Филм за онзи период от живота когато спираш да се тревожиш и просто искаш да бъдеш щастлив

Нова, сладка и завладяваща романтична комедия бе представена за пръв път на 51-вото издание на филмовия фестивал в Ню Йорк.

Режисьорът на “Въпрос на време” (About Time) Ричард Къртис представи лентата заедно с част от екипа на продукцията. Освен него по червения килим минаха изпълнителя на главната мъжка роля Домнал Глийсън, актьорът Бил Найи и Бен Фолдс, работил по музиката във филма.

Къртис, който е сценарист на превърналите се в емблема за жанра романтична комедия „Наистина любов“ и „Нотинг Хил“, сподели, че идеята за филма е вдъхновена от собствените му преживявания: „Става въпрос за онзи период от живота на човек, в който спираш да се тревожиш за това дали ще получиш признание и просто искаш да бъдеш щастлив.“

Относно концепцията на своята нова рожба режисьорът коментира: „Филмът е сложна машина, защото в него има пътуване във времето и действието се развива в период от десет години. Но целта му е да ни накара да оценим колко изключителен всъщност е всеки обикновен ден от живота ни. Филмът е много любопитен, на практика те вкарва в един голям капан, който те провокира да се замислиш и да си кажеш „Може би утре трябва да съм по-щастлив“.

Едно от звездните лица в актьорския състав на “Въпрос на време” – младият актьор Домнал Глийсън, който предстои да видим и във филма, режисиран от Анджелина Джоли Unbroken – също застана пред камерите на събитието. „Мисля, че всеки, който отвори сърцето си за този филм, може да бъде докоснат от него“, сподели той. „Това е филм с ясно послание – че в живота има място за красота, има място за хубави моменти, дори когато нещата не вървят добре. Мисля, че посланията за любовта и загубата са много силни и са поднесени искрено. Освен това филмът е страшно забавен и всичко това накуп го прави разбираем за хората.“, обясни той.

“Въпрос на време” разказва историята на едно обикновено момче, решено да направи своя живот и живота на семейството си по-добър, било то с цената на много компромиси, нерви, жертви и... малко магия. Надарен с необикновен талант да връща времето назад, Тим превърта лентата на дните си многократно, стараейки се да направи важените за него моменти идеални. На пръв поглед удобната „схема“ обаче се оказва истински пъклен план на съдбата, която при всеки удобен случай му показва, че ключът към щастието далеч не се крие в машина на времето.

Официалната премиера у нас е на 18 октомври, но ще може да се гледа още следващия петък, 11 октомври, на предпремиерни прожекции в повечето кина. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА