Last news in Fakti

23 Юни, 2023 13:58 1 165 1

Лятното турне на Народния театър продължава с постановки в Пловдив, Стара Загора, Балчик, Плевен, Царево и Сърбия

  • народен театър-
  • народен театър „иван вазов”-
  • гости-
  • постановки-
  • театър-
  • спектакъл

Днес Народен театър "Иван Вазов" гостува в Пловдив

Лятното турне на Народния театър продължава с гостувания на спектаклите „Един безумен ден“ (на 23 юни – в Пловдив и на 26 юни – в Стара Загора), „Духът на поета“ (29 юни – Балчик, 4 юли – Плевен и 23 юли – Царево) и „О, ти, която и да си …“ (7 юли, Босилеград, Сърбия).

Спектакълът „Един безумен ден“, с който през настоящия театрален сезон беше отбелязана 50-годишнината на актьора и режисьор Михаил Петров на сцената на Народния театър, ще гостува на 23 юни в Дома на културата „Борис Христов“, Пловдив. На 26 юни постановката по Пиер дьо Бомарше, с режисьор доайенът Михаил Петров и с участието на Параскева Джукелова, Джулия Бочева, Пламен Димов, Стелиан Радев, Гергана Змийчарова, Стефан Къшев, Васил Драганов, Христо Чешмеджиев, Стоян Пепеланов, Владислава Николова, Ева Данаилова, Явор Вълканов, Вяра Табакова, Христо Терзиев и Виктория Колева, ще зарадва публиката в Държавна опера Стара Загора.

На 29 юни спектакълът „Духът на поета“ от Стефан Цанев ще гостува в Балчик на сцената на Народно читалище „Паисий Хилендарски – 1870“. Режисьор е Маргарита Младенова, участват Христо Мутафчиев, Валентин Танев и Павлин Петрунов. На постановката ще може да се наслади и публиката в Драматично-куклен театър „Иван Радоев“, Плевен – на 4 юли. Спектакълът е включена и в програмата на фестивала „Арт Поток“ (Царево) – на 23 юли.

На 7 юли, в Босилеград, Сърбия, ще бъде поставен спектакълът „О, ти, която и да си …“ – лиричен колаж за любовта по стихове, писма и спомени на Иван Вазов, от Мирела Иванова. Режисьор е Бойка Велкова, участват Биляна Петринска, Параскева Джукелова, Ева Тепавичарова, Радина Боршош и Ненчо Костов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Атъй на

    2 0 Отговор
    В Сливен няма да ходят! Команчите искат Гойко Митич! В Кърджали няма да ходят! Османските роми не знаят български! В РСМ няма да ходят! Местните българи разбират само българския от 19 век! А в Сърбия ще ходят! Там си знаят че са българи ама от сръбски произход!