Last news in Fakti

2 Август, 2023 15:45 1 206 4

Стачкуващите сценаристи в Холивуд сядат на масата за преговори със студиата

  • сащ-
  • студия-
  • сценаристи-
  • преговори-
  • холивуд

За пръв път от три месеца

Стачкуващите сценаристи в Холивуд сядат на масата за преговори със студиата  - 1
Източник: Shutterstock

Сценаристите в Холивуд и големите кино компании ще седнат на масата за преговори в петък, за пръв път от началото на стачката, съобщи американската Гилдия на сценаристите, цитирана от Ройтерс. Съгласието за срещата идва след искания на сценаристите за по-високи заплати през месец май.

Алиансът на продуцентите в киното и телевизията, представляващ студиата "Уолт Дисни", "Нетфликс", "Уорнър Брос Дискавъри" и други, се свърза с Гилдията на сценаристите и поиска среща. Преговарящият екип на гилдията потвърди тази информация.

Страните се съгласиха да търсят взаимноизгодно споразумение, но не бяха предоставени подробности за конкретните точки на преговорите. Стачката, в която участват около 11 500 сценаристи, прекъсна заснемането на нови епизоди на вечерните предавания и забави продукциите на есенния телевизионен сезон, както и работата по високобюджетни филмови продукции.

Срещата на преговарящите екипи представлява стъпка напред в решаването на дългогодишните проблеми между сценаристите и студиата в Холивуд. Обществото следи с интерес развитието на преговорите, като се надява за постигане на компромисно решение, което да удовлетвори и двете страни и да възстанови нормалната продукция на киното и телевизията, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 123456789

    5 0 Отговор
    С-ат-анист+ите стачкуват
  • 4 За какво сте им?

    3 0 Отговор
    Вече има компютро и фейк ефекти, от които вече ни се доповръщало от летящи филми, които след 15-тата минута ни се преспива. Холивуд задмина Боливуд и гордо може да се прекръсти на Бозивуд, кой се мине - мине, да ни напълни банковата сметка за компютърна анимация.