Last news in Fakti

4 Октомври, 2023 19:12 3 713 4

Президентът на деветата най-голяма държава в света с книга в България (ВИДЕО)

  • казахстан

Автор на "Изповед за моя баща" е президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев

Президентът на деветата най-голяма държава в света с книга в България (ВИДЕО) - 1
Снимки: М. Богданова ©

В Народната библиотека "Свети Кирил и Методий" официално беше представена книгата "Изповед за моя баща". Автор е президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев. Книгата е посветена на Кемел Токаев - виден писател, основоположник на детективския жанр в казахската литература, драматург и общественик.

"Емоционалната изповед на първия държавен ръководител на републиката е плътна, единна и много силна, което затруднява нейното аналитично представяне. Затова съм се постарала да съсредоточа вниманието си върху някои обобщения на плоскостта на етическото и ценностното в живота на семейство Токаеви в период на две епохи, изпълнени с дълбоки сътресения и изпитания за човешкия дух", пише в своя предговор доктор Маргарита Попова, 4-ти вицепрезидент на България, която представи книгата. Личният, силно емоционален разказ е и риск, който авторът поема, включително заради най-високия държавен пост в републиката, който той заема. Този риск, мисля, ще се възприеме от читателя като поемане на отговорност към неговия обичан народ и държава", казва доктор Попова. Дълбокият замисъл на книгата, емоциите и преживяванията, които е изпитала доктор Попова може да видите във видеото.

Представянето на творбата събра на едно място бивши президенти на България, политици, общественици и литературни дейци.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а кой е бягал

    9 0 Отговор
    от часовете по география ?
  • 2 Кольо,

    2 1 Отговор
    Ами отговора е прост,автора на статията.....
  • 3 Номад

    1 1 Отговор
    Трябва да се прочете.

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.