Last news in Fakti

28 Ноември, 2023 10:00 1 845 2

Най-прочутият мюзикъл в света „Фантомът на операта” идва от Бродуей в София (ВИДЕО)

  • мюзикъл-
  • „фантомът на операта”-
  • бродуей -
  • софия-
  • концерт-
  • андрю лойд уебър

Оригиналната постановка на Андрю Лойд Уебър гостува у нас през април със седем представления. Представленията на „Фантомът на операта” са от 11 до 14 април 2024 година в София, зала 1 на НДК

Най-прочутият мюзикъл в света „Фантомът на операта” идва от Бродуей в София (ВИДЕО) - 1
Снимки: BG Sound Stage Management

Признат е за една от най-красивите и зрелищни продукции в историята, гледан от над 160 милиона души в 41 страни и 186 града.
Най-прочутият мюзикъл в света „Фантомът на операта” на Андрю Лойд Уебър прави своя дебют в България със седем представления от 11 до 14 април 2024г., София, зала 1 на НДК. Билетите са в продажба от 27 ноември 2023г.
Най-известният мюзикъл на Андрю Лойд Уебър е и един от най-успешните в историята на развлеченията. Това е най-дълго играният спектакъл на Бродуей, който през 2018г. отбеляза 30 години на сцената с впечатляващите над 13 000 изиграни представления. Спечелил е повече от 70 престижни театрални награди, включително седем награди „Тони” и четири награди „Оливър”, включително за най-добър мюзикъл.


„Фантомът на операта”, базиран на класическия роман на Гастон Льору, се разиграва във великолепния Париж през 30-те години на миналия век и разказва историята на музикален гений, известен като Фантома, който обикаля потайностите на Парижката опера.

Хипнотизиран от таланта и красотата на млада актриса – Кристин, Фантомът я примамва за свое протеже и силно се влюбва в нея. Без да знае за любовта на Кристин към Раул, манията на Фантома предизвиква драматичен обрат на събитията, в който се сблъскват ревност, лудост и страсти.


Със 100-членния си състав от актьори, музиканти и симфоничен оркестър, спиращи дъха пейзажи, смайващи сценични ефекти и повече от 230 костюма „Фантомът на операта” представя на публиката едни от най-известните и вълнуващи мелодии на Андрю Лойд Уебър като „The phantom of the Opera”, „Think of Me” и „Music of the Night”. Оригиналният запис на лондонския актьорски състав става първият в британската музикална история, изкачил се до №1 в класациите, като с продадените над 40 млн. копия по целия свят се превръща в най-продавания запис на мюзикъл за всички времена.

„Фантомът на операта” идва в София по споразумение с Really Useful Group. Това е оригиналната лондонска и нюйоркска продукция на Камерън Макинтош. Really Useful Group е компания на Андрю Лойд Уебър, която продуцира и популяризира неговата музика по цял свят, включително едни от най-успешните и най-дълго играни мюзикъли като „Фантомът на операта”, „Котките”, „Исус Христос Суперзвезда”, „Евита”, „Sunset Boulevard”.


Представленията на „Фантомът на операта” са от 11 до 14 април 2024 година в София, зала 1 на НДК.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Идън

    0 0 Отговор
    Божествено като мюзикъл и като песни ссъс същото заглавие. Всъщнос е написан специално за Сара Брайтман- тя изпява песента с Антонио Бандерас. Сле това има много версии- най хубавите са на Найтуиш с Таря и Марко и Флор Янсен и Henk Poort. А Tommy Johansson даже пее и двете партии сам и е нещо върховно. NIGHTWISH-,, The Phantom Of The Opera,,- С Таря Турунен и Марко Хиетала.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.