Last news in Fakti

13 Декември, 2023 12:40 1 186 10

„Малкият принц” от Бродуей - извънредно представление

  • „малкият принц” -
  • бродуей -
  • софия-
  • ндк-
  • зала 1-
  • извънредно представление-
  • антоан дьо сент-екзюпери

Спектакълът „Малкият принц”, прочутата постановка на Бродуей, идва в София през януари 2024. Поради огромния интерес и разпродадени четири представления, организаторите обявяват пето, извънредно представление – на 14.01.2024г, от 19:00ч., зала 1 на НДК

„Малкият принц” от Бродуей  - извънредно представление - 1
Снимки: BG Sound Stage Management

Спектакълът „Малкият принц”, прочутата постановка на Бродуей, идва в София през януари 2024.
Поради огромния интерес и разпродадени четири представления, организаторите обявяват пето, извънредно представление – на 14.01.2024г, от 19:00ч., зала 1 на НДК.


Българската публика ще види театрална адаптация с танци, въздушна акробатика и новаторска технология на видео мапинг, която вдъхва живот на класическата история на Антоан дьо Сент-Екзюпери, обичана от няколко поколения читатели по целия свят.
„Вълнуващо и спиращо дъха!”, коментира за него CNN. „Вечната класическа история вече е превърната в световно грандиозно шоу на живо.” „Зашеметяващ спектакъл”, пише за него Le Figaro, „магическо” и „първокласно” го наричат френските медии.


Продуциран от Broadway Entertainment Group, „Малкият принц” оживява в магичен първокласен театър, в зрелищна и вълнуваща постановка, включваща съзвездие от завладяващи герои, великолепни декори и цветни костюми. Спектакъл, включващ ярка вселена от танци, музика, прожекции и акробатика. Публиката се потапя в модерна сценична продукция, събрала актьори от различни националности, която пленява сърцето и предизвика въображението.


Създателите на „Малкият принц”, са предимно френски творчески екип, носител на множество награди. Ръководен е от режисьора и хореограф Ан Турние, с адаптация на либретото и сърежисура от Крис Мурон, оригиналната музика от Тери Трък, асистент хореография на Ноели Борделе, видео дизайн от Мари Джумелин, дизайнер на костюмите е Пеги Хусет, дизайн на осветлението - Стефан Фрич, звуков дизайн - Тристан Висколиози, видеопрожекция – Етиен Босар, грим и прическа - Кармен Арбуес Миро и реквизит - Орели Гандильон.


Директорът Ан Турние казва: „Вълнуваме се, че нашият екип ще продължи световното пътешествие на „Малкият принц” и до България. По време на пътуването си „Малкият принц” споделя послания за човечност с многото различни хора и култури, които среща. Радваме се да донесем неговата история за приятелството, самотата, любовта и грижата за другите и за нашата планета.”


Цели поколения по света обичат „Малкият принц”, научил ни че „същественото е невидимо за очите”. Литературният феномен е продаден в зашеметяващите 200 милиона копия, преведен е на 250 езика и диалекта, превръщайки се във втората най-превеждана книга в съвременната история на литературата.


Постановката е на френски език със субтитри на български.
Извънредното представление на „Малкият принц” е на 14 януари 2024 от 19:00ч.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емили с Тротинетката

    0 0 Отговор
    Малкият принц определил ли е вече към кой от 300 те пола ще принадлежи?
  • 2 Въпрос ?

    1 0 Отговор
    А защо в БГ.реклами има негри ?

    Коментиран от #7, #8

  • 3 Полит.коректен расист

    0 0 Отговор
    Ще има ли гей-пропаганда или само евроатлантически ценности ?
  • 4 Аз само да попитам....

    0 0 Отговор
    ....за пола на малкия принц и ще бъде ли той с рокля и грим или само с грим ?
  • 5 Ееееееее,

    0 0 Отговор
    Щом CNN казва, значи шъ дъй така ръйш ли !
    Те в CNN цялата френска класика от тексас с кориците са я изяли.
  • 6 Сандо

    1 0 Отговор
    Дано сатанистите не са посегнали и към едно от най-красивите и вълнуващи произведения в съкровищницата на детска литература.Макар че мръсните им и нахални кунки не оставиха необарано и неосквернено място.
  • 7 Сандо

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Въпрос ?":

    Защото ни подсещат,че днес негрите са по рекламите,утре по улиците,а по-късно и в домовете ни.С една дума - да привикваме.
  • 8 Соваж бейби

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Въпрос ?":

    Майтапиш ли се или и в България вече е на мода ?Мъжо от няколко години се пита същото в смисъл такива като моето семейство сме дискриминирани ?на 10 реклами гледаш 5 с афро,3 с бял татко и мама афро дете метис и обратно,2 със как да кажа реклама на верига магазини на парфюми и козметика баба подарява на внука си кутия с гримове на внука/момче/ си ?!А Заландо там са връх на сладоледа има всичко което не си и сънувал .Само за коледа има две реклами с бяло семейство комплект,едната от която малки деца купуват за дядо Коледа зеленчуци да излиза на диета защото е с голям корем и няма да може да влезе през комина.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.