Last news in Fakti

13 Януари, 2024 05:38 1 167 3

СУ с най-много отличия на Академичните Оскари

  • академични оскари-
  • висши учебни заведения-
  • награди

Медицинският университет в София е на първо място в направления медицина, здравни грижи, стоматология и фармация

СУ с най-много отличия на Академичните Оскари - 1
Снимка: БНТ

За осма поредна година бяха раздадени Академичните Оскари. Класацията сравнява 51 висши училища в рамките на 52 професионални направления по 47 индикатора, предаде БНТ

Софийският университет беше отличен в най-много направления - 22. Медицинският университет в София е на първо място в направления медицина, здравни грижи, стоматология и фармация.

По време на церемонията стана ясно, че българското висше образование е добро, а студентите се реализират все по-успешно на пазара на труда. Безработицата при тях е много ниска - 2%.

По думите на премиера Николай Денков рейтинговата система е една от най-добрите в света.

Министърът на образованието и науката Галин Цоков изтъкна, че рейтингът на университетите е променил облика на българското висше образование и пожела след години български университет да попадне, ако не в топ 10, то поне в топ 100 в света.

Рейтинговата система се изготвя по поръчка на просветното министерство, а церемонията по награждаването се организира от вестник "24 часа".


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1000

    6 1 Отговор
    По международните класации СУ-то е на 1000+ място
  • 2 Преподавател

    2 0 Отговор
    Академични Оскари , но в България !
  • 3 Мнение

    1 0 Отговор
    Ако и те са образовани колкото Денков,тежко и горко на България!