Last news in Fakti

13 Януари, 2014 14:17 850 0

Ефирна музика от блокове чист лед

  • музикант-
  • лед-
  • музика-
  • норвегия

Норвежки музикант вече 15 години използва водата като музикален инструмент

За разлика от повечето музиканти, Тердже Исунсет не използва традиционните инструменти за създаване на музика.

Норвежкият автор на песни педантично изработва рогове, ксилофони и дори арфи от ледени блокове в продължение на 15 години. Неговата музика се създава с помощта на акустични ефекти и благодарение на природния резонанс на леда.

"Започнах да свиря заедно с баща ми, когато бях на 8, свирех на акордеон и имах комплект барабани. Аз трябваше да слушам звука на моя инструмент, вместо да се чудя как би трябвало да звучи - инструментът решава как да свириш на него", обяснява Исунсет.

„Голяма чест е да имаш способността да правиш музика, като използваш най-важният ресурс в света – водата", казва музикантът.

Ето и някои от впечатляващите му творби:


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА