Last news in Fakti

15 Януари, 2014 11:15 1 720 0

Още 2 грифона от паметника на Левски са откупени от бизнесмена Васил Василев

  • грифони-
  • васил левски-
  • паметника-
  • васил василев

В петък те ще бъдат официално предадени на Столична община

Откупени са още два от грифоните, ограбени от паметника на Васил Левски, каза пред Агенция „Фокус” бизнесменът Васил Василев, председател на Фондация „Братя Василеви”. Единият грифон е в сравнително добро за възстановяване състояние, вторият е варварски изпочупен, обясни Василев.

Грифоните от паметника на Васил Левски бяха ограбени от неизвестни лица през октомври миналата година. За предаването им тогава беше обявена награда от стократно цената на бронза, от който са изработени.
Двата новооткрити грифона ще бъдат представени утре от 10.30 ч. от проф. Божидар Димитров в кабинета му в

Националния исторически музей. Официалното им предаване на Столична община, която е собственик на паметника и орнаментните, ще стане в петък.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА