Last news in Fakti

13 Май, 2024 16:41 2 840 2

Каварна отново посреща потомците на преселниците с фолклорен събор

  • каварна-
  • събор-
  • фолклор

В морския град за 18-ти път се провежда "С България в сърцето"

Община Каварна и Продуцентска къща „Пирина” организират Общобългарски младежки фолклорен събор „С България в сърцето”. Той се провежда за 18 път.

На 25-26-ти май в град Каварна отново ще посрещне потомците на преселниците – българи, избягали от турско робство в Украйна, Молдова и Банат, както и талантливи участници от откъснатите от България Западни покрайнини, Македония, Косово.

Това е единственият по мащабите си събор, който обединява българските младежи от целия свят на базата на българския фолклор. Утвърден като традиционен Общобългарски младежки фолклорен събор, “С България в сърцето” събира през годините младежи, потомци на българи от Албания, Молдова, Украйна, Македония, Румъния и Сърбия.

За повече информация можете да посетите: www.kavarna.bg и www.pirina.bg.

Ето и програмата на събора:

 


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния селянин на софията

    1 5 Отговор
    Потомци на преселниците звучи, като 50% от новите софийци дошлЕ по жапанки и анцунгзи да аутсорсват.
  • 2 ПРИПОМНЯНЕ

    6 0 Отговор
    През 1828 г. руският флот стоварва хиляди пушки в заливчетата на Юг от Бургас...
    Въоръжени с руското оръжие българите от Тракия въстават и освобождават Созопол и редица градове, а по-късно превземат дори и гр. ОДРИН, но.... „руският” ген. Дибич сключва с турците съюз и им връща градовете, като същевременно разоръжава и изоставя Българите...За да се спасят от турските зверства, изоставените Българи от одринско бягат отвъд Дунава, чак в БЕСАРАБИЯ...