Last news in Fakti

29 Май, 2024 23:10 1 135 4

Виртуозният маестро Милен Начев се завръща на българска сцена след десетилетие

  • софийска филхармония-
  • концерт-
  • зала българия-
  • диригент-
  • маестро милен начев

Големият български диригент Милен Начев се завръща на родна сцена за един незабравим концерт с Националния оркестър. На 30 май в зала „България“ публиката ще чуе блестяща програма

Виртуозният маестро Милен Начев се завръща на българска сцена след десетилетие - 1
Снимка: Софийска филхармония

След повече от десетилетие блестяща кариера в чужбина, големият български диригент Милен Начев се завръща на родна сцена за един незабравим концерт с Националния оркестър. На 30 май в зала „България“ публиката ще чуе блестяща програма, която включва:
Морис Равел – Алборада дел грациозо
Пол Дюка – Симфонично скерцо „Чиракът-магьосник“
Мануел Де Файа – Сюита №2 от балета „Тривърхата шапка“

Николай Римски-Корсаков – Симфонична поема „Шехерезада“

Милен Начев: Маестро от световна класа

От 2012 година Милен Начев е диригент на световноизвестната компания Shen Yun Performing Arts, базирана в Ню Йорк. С над 1200 представления в Северна и Южна Америка, Европа, Азия, Нова Зеландия и Австралия, Начев е достигнал до сърцата на милиони. Той е дирижирал концерти на най-престижните сцени като Карнеги хол, Кенеди център, Чикагската симфонична зала и Tokyo Opera City Concert Hall и мн.др.

Критическо признание и богат репертоар

Начев е известен със своята силна музикалност, отлична диригентска техника и богат репертоар. В продължение на осем години той е главен диригент на Симфоничния оркестър на Българското национално радио и главен гост-диригент на Симфоничния оркестър на Румънското национално радио. Бил е и музикален директор и диригент на Симфоничния оркестър на Белградското радио и телевизия, артистичен директор на International Symphonic & Opera Workshops, Ltd. Неговите записи, излъчвани от BBC Radio 3, Mezzo TV и Radio France, са високо оценени от критиката и достъпни по целия свят.

Международни сътрудничества и признания

Ангажиментите на Милен Начев като гост-диригент включват изяви с Филхармонията и Академичния симфоничен оркестър на Санкт Петербург, Театро Колон - Буенос Айрес, Симфоничния оркестър на Румънското национално радио, Филхармонията на Торонто, Националния симфоничен оркестър на Богота, Софийската филхармония, Естонския национален симфоничен оркестър, Филхармония на Карлови Вари, Чехия, Държавна опера Русе, и Филхармоничният оркестър на Буенос Айрес, Аржентина.

Маестро Начев е работил с редица световно известни артисти като Денис Мацуев, Гена Димитрова, Чучо Валдес, и много други. За своя принос към музикалното изкуство, Начев е удостоен с престижни награди от град Ватикана, Фондация Наполеон в Париж и българското Министерство на културата.

Не пропускайте голямото завръщане на виртуозния маестро!


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    2 2 Отговор
    Браво Талант
  • 2 И тоя е българин

    1 1 Отговор
    След като десетилетие не е бил в България.
  • 3 Читател

    2 1 Отговор
    средна работа диригент, Милен Начев. Беше 10 години в Русе, нищо особено не беше. А и сега кариерата му не е блестяща, макар да е на Запад. Но не е с големи оркестри. Така че не пишете такива суперлативи без да сте сведущи по темата и кариерата на артиста. Също много се хвалят двама доказани бездарници и измамници в изкуството - Йордан Камджалов и Найден Тодоров. Първият изгонен позорно от Германия, и тук не го искат и е без работа, а вторият е масон и лъже, че е евреин и естрашно нахален, та стана дори министър, за срам на българската култура. Това и истината. Сериозната професионална музикална критика отдавна разобличи двамата измамници Йордан Камджалов / прилепил се към екипа на Радев/ и Найден Тодоров с двете фалшиви дипломи от частния НБУ, където нивото е ниско и можеш лесно да си купиш диплома. Както направи и Найден Тодоров - два дипломи - за бакалавър и магистър само с няколко месеца разлика между издаването им от НБУ. Може да се провери!
  • 4 Мнение

    2 0 Отговор
    Виртуозен пианист, виртуозен цигулар,ама виртуозен диригент,ми звучи като малоумен!