Last news in Fakti

12 Юни, 2024 10:28 678 6

Летният фестивал "Workshop Eленов" ще срещне децата с изкуството за трета поредна година

  • workshop eленов-
  • димитър еленов-
  • култура

Проявата, посветена на актьора, режисьор и театрален педагог Димитър Еленов, ще се проведе от 14 до 16 юни на сцената на кино "Кабана" - НДК

Тази година фестивалът, посветен на актьора, режисьор и театрален педагог Димитър Еленов, ще се проведе от 14 до 16 юни на сцената на кино "Кабана" - НДК.

Тридневното събитие има за цел да създава любов към изкуството у децата. Фестът е минимодел на делото на Еленов – среща на утвърдени творци, които имат своя опит и авторитет - с млади хора, които търсят своя ментор в сложните години на тийнейджърството, когато всеки се пита: „какъв да стана, кой път да поема, коя посока е правилната, коя пътека е моята?“

 

Официалното откриване е на 15 юни, събота от 11 ч, където се очаква министърът на културата Найден Тодоров и кметът на София да предадат посланията си към младите артисти!

WORKSHOP ЕЛЕНОВ’24 е посветена на представянето на преподаватели от различни театрални школи, всеки е с различен стил и визия за подготовка към сцената. Свои ателиета ще проведат: Симона Попова, Виктор Липовски, Цвета Балийска, Румяна Симеонова, Марлена Тодорова, Християна Стоименова, Розита Еленова и др.Чрез тази приемственост те помагат на много деца да открият себе си, да имат първи допир със сцената, да осъзнаят сложността на всяка професия. Говорната култура, пластиката са умения, които са важни на всеки етап, а сцената предразполага да ги осъзнаем и развиваме.

 

“Студия Еленов” с младите си възпитаници ще представи в два от дните своя спектакъл по Уди Алън, комедията “Нощни схватки”: петък ( 14.6) от 11:30 ч и неделя (16.6) от 14 ч.

Розита Еленова, организатор на театралния фестивал и директор на фондацията, разказва повече:

"Фестивалът се провежда вече трета година, а това е доказателството за неговата устойчивост. Разбира се, ние организаторите, като хора влюбени в една изключителна личност, но и в изкуството, което може да осмисля животи, сме упорити и всеотдайни. Така ни е научил нашият ментор Димитър Еленов, това ще предадем на възпитаниците си. Благодарни сме на Столична община за подкрепата, през тези години, програма Култура стои стабилно зад идеите ни. А те се оценяват от публиката, която вече очаква в края на учебната година да има арткупон в градината на НДК!Качественото възпитание на децата ни минава през изкуството.

 

Доведете децата си! Участвайте заедно с тях в арт ателиетата на театралните преподаватели. Да възстановим връзките помежду си и да си припомним, че най-голямата ценност е общуването с децата ни, помежду ни, живото общуване!“

Събитието се организира от “Димитър Еленов фондация” с подкрепата на Столична община.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    7 1 Отговор
    Изкуството да си грантоед е почти същото, като да си шмекер.
  • 2 Край

    7 0 Отговор
    Требвало да се изпише ЕленоФ и да покани и Елен Колева.

    Коментиран от #4

  • 3 Механик

    7 0 Отговор
    "Workshop Eленов"
    Това е на някаква шльокавица, нали?
    Няма такова падение и чуждопоклоничество, като нашето. Няма.
    Още от името на събитието е ясно кое НПО дава паричките.
  • 4 Механик

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Край":

    Може да покани и Олена или Володимир. Сега е модерно, а и плащат за това.
  • 5 Бойкот на алчните от О.Л.Х.

    5 0 Отговор
    Никога няма да отида на мероприятие, което слага в името си WORKSHOP...
  • 6 Гост

    5 0 Отговор
    Защо уоркшоп, а не работилница? Толкова ли грантове изкльопахте, че чак забравихте българският език?