Last news in Fakti

15 Юни, 2024 09:44 1 501 4

Комедиен фестивал в памет на Тодор Колев събира комици от страната

  • тодор колев-
  • фестивал-
  • комедия-
  • театър-
  • комици

Първият по рода си Комедиен театрален фестивал ще се проведе от 25 до 30 юни в Шумен

Комедиен фестивал в памет на Тодор Колев събира комици от страната - 1
Снимка: БГНЕС

Комици ще разсмиват театралната публика в памет на любимеца на поколения българи - Тодор Колев, в рамките на първото издание на Комедиен театрален фестивал на името на актьора, който ще се проведе от 25 до 30 юни в Шумен. Председател на журито на фестивала е дъщерята на големия ни театрал - Албена Колева.

Този нов и вълнуващ фестивал има за цел да насърчи създаването и представянето на висококачествени комедийни спектакли от българските театрали, студенти от специализирани висши учебни заведения, както и любителски трупи и непрофесионални артисти.

Комедийният театрален фестивал „Тодор Колев“ е създаден от Театър „Васил Друмев“ – Шумен, и ще бъде форум за споделяне на хумор и култура, в който талантливи артисти ще имат възможността да покажат своите умения и да създадат незабравими мигове за публиката. В чест на великия български актьор Тодор Колев фестивалът ще се стреми да поддържа висок стандарт на представените произведения, като се фокусира върху комедията във всичките ѝ форми и жанрове.

Фестивалът е разделен на две основни категории:

Професионални спектакли: включва комедийни постановки от държавни, общински и частни театрални институции. Тези представления ще предложат на зрителите разнообразие от теми и стилове, изпълнени от опитни артисти.

Непрофесионални спектакли: включва комедийни постановки от театрални висши учебни заведения и любителски театрални трупи. Тази категория ще даде възможност на младите и аматьорски таланти да се изявят пред широката публика.

Фестът ще бъде открит с представлението „Да, господин премиер“ с режисьор: Борис Панкин. Билетите за фестивала вече са в продажба на цена от 5 лева.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ломския

    6 1 Отговор
    Незаменим талант,,Господин за един ден"...,,Опасен чар"....песента ,,Фалшив герой"
  • 2 цербер

    1 0 Отговор
    Председателка на журито на фестивала ще е дъщерята на големия ни театрал - Албена Колева.
  • 3 Мануил

    3 1 Отговор
    И защо само в Шумен,не може ли в цяла България? Тодор Колев не играеше в представления само в Шумен. Той бе шумен навсякъде по българските земи.
  • 4 Казуар

    2 4 Отговор
    Този комик е бил доносник на ДС и е донасял за колегите си. Беше разкрит при отваряне на досиетата.