12 Юли, 2024 08:03 2 658 2

Почина звезда от сериала „Далас“

  • пат колбърт-
  • актриса-
  • починала

Пат Колбърт, позната като Дора Мей, е издъхнала на 77 в дома си

Почина звездата Пат Колбърт, позната като Дора Мей от култовия сериал "Далас", предаде NOVA.

Сестрата на актрисата Тами Колбърт съобщи, че тя е починала на 23 юни в дома си в Комптън, Калифорния. Според изданието новината за смъртта ѝ идва, след като тя е преживяла три удара през последното десетилетие.

Колбърт е родена на 16 януари 1947 г. в Лос Анджелис. Работила е като модел за кампании на магазини и като моден консултант, преди да хвърли поглед към Холивуд.

Тя прави първата си телевизионна изява през 1979 г. като модел, преди да участва във филма Flamingo Road, който се излъчваше от 1980-1981 г.

След това тя получава роли в няколко телевизионни предавания, включително Capitol, Benson, The Fall Guy, Knots Landing, A Death in California, Sisters и True Colors.

В крайна сметка "Далас" се превръща в един от най-успешните ѝ проекти, след като тя се появява в 67 епизода на дългогодишния сериал, който се излъчва от 1983 до 1991 г.

Колбърт започва да участва в шестия сезон на "Далас" като Дора Мей.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Когато

    5 1 Отговор
    Стария период, когато гледахме, колко добре се живее в Америка. След средата на 90те , държавата им тръгна надолу.
  • 2 Сандо

    1 1 Отговор
    Тоя сайт се превърна в стена за некролози от Холивуд.