Last news in Fakti

12 Март, 2014 13:21 837 0

Роял за 170 000 евро пристига от Букурещ за концерта на Ричард Клайдерман

  • ричард клайдерман-
  • концерт-
  • велико търново-
  • букурещ-
  • роял

Ценният инструмент ще пътува в ТИР с техниката за поддържане на стайна температура

Специален роял на стойност 170 000 евро ще бъде докаран от Букурещ у нас за  концерта на световния пианист и композитор Ричард Клайдерман. Шоуто на прочутия музикант във Велико Търново е от 19 ч. на 21 март в ДКС „Васил Левски“. Сцената ще започне да се строи ден по-рано, за да се направи подходяща платформа за ценния инструмент. Лично Клайдерман е избрал кой точно да е роялът за този концерт, като споменал, че много държи, когато избира пиано или роял, да ги „усети свои“, съобщиха организаторите от Арт.бг.

От Букурещ до Велико Търново е организиран специален превоз, който ще превози застрахования на доста висока стойност инструмент. Поради студа, в ТИР-а с техниката ще бъдат поставени уреди за поддържане на стайна температура. За акордирането на рояла е нает специалист, който добре познава и стила на Клайдерман.

Самият пианист пристига на 21 март със своя перкусионист и 9-членен оркестър. По време на шоуто ще има баланс между музика и игра на сцената, а публиката ще участва в шоуто, за което се предполага, че ще разтопи и най-хладните сърца.

Цените на билетите са от 20 до 60 лева. Те могат да бъдат закупени от касата на Туристически Информационен Център Велико Търново, както и в мрежата на магазини Пикадили, Германос, Офис 1, бензиностанции ОМВ и онлайн на Eventim.bg.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА