Last news in Fakti

16 Декември, 2013 18:14 1 769 0

Ричард Клайдерман за пръв път с концерт във Велико Търново

  • ричард клайдерман-
  • концерт-
  • велико търново-
  • пиано

Събитието подкепя кандидатурата на града за Европейска столица на културата 2019

След скорошния невероятен успех във Финландия стана известно, че световноизвестният пианист Ричард Клайдерман ще гостува за първи път във Велико Търново. Събитието  ще се състои на 21 март в ДКС „Васил Левски“, от 19.00 ч. Посещението на един от най-големите пианисти и композитори на всички времена е част от кандидатурата на град Велико Търново за Европейска столица на културата 2019.

Ричард Клайдерман ще изсвири на своето магическо пиано най-известните си мелодии като „Балада за Аделина“ и песента от известния филм „Ромео и Жулиета“, както и мелодиите от новия си албум „Романтика“. Той и бендът му ще представят своето ново едноименно шоу. Романтични и едновременно страстни, нотите на Клайдерман ще накарат всеки да погледне на любовта като на висша сила. Организаторите от Арт.бг обещават един неповторим и чувствен концерт.

Един от най-успешните инструментални звукозаписни творци в света Ричард Клайдерман е покорил стотици сцени, развълнувал е милиони хора. Само песента „Балада за Аделина“ е продадена в 22 милиона копия в 38 страни. Оттогава той записва над 1000 мелодии, с продадени 70 милиона албума в световен мащаб. Във върха на кариерата си прави 200 концерта за 250 дни.

Поканата към Ричард Клайдерман е отправена лично от кмета на Велико Търново Даниел Панов. Жителите на града ще се насладят на неповторим спектакъл точно в навечерието на празника на старата столица.
От днес могат да бъдат закупени първите 300 билета на специални промоционални цени – с 10 лева по-ниски от редовните. Промоционалните цени са от 20 до 40 лева и ВИП – от 50 до 60 лева.

Билети за концерта се продават на касата на Туристически Информационен Център Велико Търново, както и в мрежата на магазини Пикадили, Германос, Офис 1, бензиностанции ОМВ и онлайн в Eventim.bg.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА