15 Август, 2024 18:24 1 191 14

УниБИТ: Силви Вартан – жената с много лица, която обагря културния пейзаж с елегантност

  • силви вартан-
  • унибит

Една от най-красивите български песни „Я кажи ми облаче ле бяло“ се превърна във визитна картичка на уникалната певица и актриса

Проф. Стоян Денчев,

Проф. Ирена Петева

Госпожо Вартан, днес празнуваме Вашия рожден ден – празник на една истинска легенда – икона в света на музиката, модата, киното. Вашият житейски път е символ на епоха, изпълнена с блясък, творчество и културно богатство.

От първите Ви стъпки на сцената през 60-те години на ХХ век, когато бяхте част от революционната „йе-йе“ вълна във Франция, до ден днешен Вие сте вдъхновение за милиони почитатели. Вашият глас, съчетан с неповторимата Ви енергия и стил, създаде незабравими хитове на френската и световната музикална сцена. Тананикаме си с удоволстиве Вашите шлагери „La plus belle pour aller danser“, „Comme un garçon“, „Irresistiblement“ – песни, които са в сърцата на хората по целия свят, класика, която продължава да звучи през годините.

Една от най-красивите български песни „Я кажи ми облаче ле бяло“ се превърна във визитна картичка на уникалната певица и актриса.

Силви Вартан – жената с много лица, която обагря културния пейзаж с елегантност и преданост към изкуството; актриса, певица, модел, на когото подражават хиляди почитатели на сцената и модния подиум.

Като българи се гордеем с Вас и споделяме Вашия принос към България – родината, която винаги носите в сърцето си с любов към българската култура и народ.

За нас – академичната общност на УниБИТ, е истинска чест, че Ви удостоихме с академичната титла „Professor Honoris Causa“ на нашия – най-българския университет. И с трепет очакваме месец ноември, когаго се подготвяме да Ви връчим регалиите на това отличие, заедно с представители на държавата, която пък Ви направи носител на най-високото българско отличие за култура и духовно развитие – Почетен знак „Златен век“ – огърлие, на Министерство на културата на Р България.

На днешния специален ден за Вас Ви желаем здраве, щастие и още много творчески успехи и незабравими моменти на сцената! Нека музиката и изкуството продължават да бъдат Ваш верен спътник, а любовта на милионите Ви почитатели да Ви окрилява и Вашето наследство да блести завинаги. Нека музиката продължава да ви съпровожда и да озарява живота ви с магия и хармония.

На многая лета!

С огромно уважение и преклонение !!


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Шпек

    8 4 Отговор
    Поставям оценка с една звездичка,защото не мога да дам по—малко.Жълтият парцал удари дъното
  • 4 Хъс

    9 4 Отговор
    Облаче ле бяло, ала все над
    Франция летяло. От многото лица,
    едно изтри, като каза: Чао на
    Бюлгериън.
    Аз съм бил в Искрец, ама карай.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 НеТрийте

    9 8 Отговор
    Силви Вартан няма нищо българско. Тя е еврейка.

    Коментиран от #7, #9

  • 7 Сила

    9 3 Отговор

    До коментар #6 от "НеТрийте":

    Има .....продава български деца , сираци , чрез нейна фирма маскирана като фондация за осиновяване

    Коментиран от #10

  • 8 АБВ

    3 3 Отговор
    Тая не пукна ли
  • 9 Не е така.

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "НеТрийте":

    Не е еврейка а е арменка, истинската ѝ фамилия е Вартанян.
  • 10 Да ти кажа

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "Сила":

    И аз така съм чувал. Надявам се да не е истина..ама . Някак не я харесвам!
  • 11 Демократ

    3 4 Отговор
    Това е върха на наглостта на ченгетата. Точно техните служби превърнаха Силви Вартан и семейството й през комунистическата диктатура във врагове на народа. Всеки несъгласен с комунизма беше обявен за такъв. Тези истински българи бяха прогонени и преследвани в България. Такъв цинизъм е типичен за тези човекоподобни. Все повече се показват безсрамниците.

    Коментиран от #12

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Пфффф

    7 0 Отговор
    Тия от УниБИТ съвсем откачиха!
    Най-тъпия университет ще пише писмо на Силви Вартан!
    Падам от смях, но не е смешно, жалки са и цялата работа е да се сети някой за тях.
    Безмислен, безмозъчен, жа.л.ък университет, пълен с псевдо науки и псевдо преподаватели!!!
  • 14 мдаа

    0 0 Отговор
    Започнат ли да те хвалят и ласкаят ДСарите не очаквай нищо добро.