25 Август, 2024 09:00 1 918 5

Иво Сиромахов създаде "Сънища" за Нора Караиванова

  • иво сиромахов-
  • нора караиванова-
  • моноспектакъл

Певицата се чувства чудесно в аплоато си на актьор

Много ми харесва амплоато на актьор, най-вече това, че всеки път е ново и различно предизвикателство на сцената. Сценичната ми треска в театрален проект е по-голяма, отколкото в музикален.

Това каза певицата Нора Караиванова пред "Фокус".

В моноспектакъла "Сънища", написан специално за нея от Иво Сиромахов, тя се превъплъщава в образа на касиерка в хипермаркет. Режисьор е Иво Молдовански. "Спектакълът е много близък до всеки един от нас. Това са мечтите на един нормален, обикновен човек и това се опитваме да пресъздадем и на сцената – сблъсъка между това какво си представяме ние, какви искаме да бъдем, мечтите ни, сънищата ни и какви искаме да бъдем“, разказа Нора Караиванова.

Специално за спектакъла е създадена и песента "Сънища“. Автор на текста е самата Нора, а музиката е на Валерия Крачунова. "Закриваме спектакъла с тази песен и тя обобщава цялата емоция от всичко, видяно на сцената", допълни изпълнителката.

Нора Караиванова призна, че се чувства по-комфортно, когато пее пред по-малка публика. "По-интимно е, по-близко е, ставаме си като приятели в някакъв момент. Усещането от големите зали е страхотно, но енергията се размива.“

Според нея е задължително артистът да прави различни професионални експерименти. "Така се обогатяваш, отваряш си кръгозора. Ако не се бях впуснала в театъра, никога нямаше да знам, че мога да се справя с това. Смятам, че всеки артист трябва да бъде смел. Някой път се получава, друг път – не, но ние сме свикнали да експериментираме така или иначе с живота си“, допълни тя.

Като експеримент Нора Караиванова възприема и работата ѝ в сферата на недвижимите имоти. "Когато реших да направя първата си крачка в тази посока си казах, че това е много динамична професия, не е затворена в офис, срещаш се с различни хора, не знаеш откъде ще намериш нови приятели", сподели тя.

Доверието в този бизнес е много важно, а популярността ѝ и помага да го печели по-лесно сред клиентите си, призна Нора. Като професионалист в сферата на имотите тя съветва хората, желаещи да закупят ново жилище, да проверяват добре инвеститора преди да пристъпят към сделка. При оглед пък трябва да се обръща внимание на детайлите – дали изпълнението е качествено. "Сега малко се позатегнаха нещата, защото повечето инвеститори работят с банки и банките следят всичко изкъсо, няма как да се започне строеж и да не се довърши. Както ние, така и много други колеги, работим и с адвокати, които проверяват всички тези неща. Препоръчвам всеки един купувач да ползва адвокат, защото все пак адвокатите и брокерите са хора, които работят в твой интерес и те защитават, независимо какво се случи“, допълни брокерът.

Нора Караиванова прави и подкаст за недвижими имоти, който помага на хората да вземат осъзнато и информирано решение. "Ние говорим на техния език. Аз задавам въпроси, които всеки един обикновен човек си задава. В предаването каним различни експерти – адвокати, финансови експерти, строители, инвеститори, специалисти по довършителни ремонти, по обзавеждане“, разказа тя.

Много са факторите, които влияят на цените на имотите. Тя очаква влизането на страната в еврозоната да се отрази в посока повишаването им.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нора е...

    6 5 Отговор
    ...готина и секси мацка!
    Освен това пее фантастично!

    Коментиран от #2

  • 2 Новичок

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Нора е...":

    Какво е " аплоато " и ???
  • 3 ТаУмВзе

    5 3 Отговор
    Ако не е чалгия, ще се гаври и със Театъра за... ЗНАЕТЕ СИ ДЕ!
  • 4 Павел пенев

    6 3 Отговор
    Не знаех че тази високо образована личност бил писател. Който е работил при Слави, обикновено се изявява като политически експерт. Ама какво да правим- Нема такава държава.

    Коментиран от #5

  • 5 Факт

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Павел пенев":

    че при Слави са работели и работя много кадърни и интелигентни хора!