Last news in Fakti

17 Март, 2014 16:05 2 929 0

Руслан Мъйнов се готви за мегаконцерт в НДК с Пловдивската опера

  • руслан мъйнов-
  • концерт-
  • ндк-
  • пловдивската опера-
  • руски романси-
  • филми-
  • балада

Актьорът певец ще изпълни руски романси, песни от култови филми и за пръв път - балада, посветена на майка му

Едно от най-любопитните и мащабни събития в музикалния афиш на София предстои на 8 май в Зала1 на НДК. На голямата сцена в 20.00 часа ще се качат актьорът певец Руслан Мъйнов – едно от най-ярките лица на българската театрална и музикална сцена, оркестър с 48 музиканти и хор с 40 изпълнители на Държавна опера – Пловдив. Диригент ще бъде Левон Манукян.

Всички песни за концерта са със специална оркестрация, дело на Левон Манукян и едва 15-годишния Георги Милтиядов. В двучасовата концертна програма са включени цигански романси, добили световна популярност –  „Очи чeрные”,  „От зари до зари”  „ Нане цоха” , „Андрю вердан”, „Парамела” и др.; песни от филми на голямото руско кино – „Диамантената ръка”, „Кавказка пленница”, „Тримата мускетари” и др.,  както и военните  песни „Смуглянка”, „Ваше благородие”  и т.н.

Концертът ще е с ефектно осветление, мултимедия и балет.

Държавна опера – Пловдив, има успешни концертни турнета и гастроли в Европа и САЩ, внушителен брой записи, участия в реномирани музикални фестивали у нас и чужбина. Пловдивският симфоничен оркестър е създаден през 1945 година, а корените му са със 100-годишна оркестрова традиция в Пловдив.

Концертът е промоция на дългоочаквания албум на Руслан, съобщи БрягНюз.бг. Дискът, озаглавен „Руслан Мъйнов пее любими руски песни”, ще бъде официално представен пред публика в навечерието на емблематичния празник 9 май – Ден на победата за едни и Ден на Европа за други.

„Преди 20 години, точно на 9 септември, пристигнах да уча в България с надеждата да осъществя мечтите си. Имах голям късмет, но и много се трудих. Направих няколко албума с песни, успешни за жанра и за времето си. С предстоящия албум осъществявам друга моя съкровена мечта, мога да кажа и потребност – „Руслан Мъйнов пее любими руски песни” – сподели пред „Бряг” пеещият актьор, чиято идея е с този свой проект да отговори на неизчезналия интерес на българите към стойностните руски песни. 

На концерта за първи път пред публика ще прозвучи и авторската песен „Матушка” („Майчице”) по текст и музика на Руслан и аранжимент на Людмил Горчев, която е включена в албума. Песента е сътворена от актьора за неговата майка Наталия Дмитриевна по повод 60-годишния й юбилей, който те тържествено отбелязаха заедно на 1 ноември миналата година у нас.

Прекрасната балада бе върхът на изненадите, които Наталия Дмитриевна получи от знаменития си син по повод на личния си празник. Актьорът, който е бесарабски българин от Измаил, Украйна, покани майка си да му гостува тук за цял месец около рождения й ден и въпреки натоварената си програма й показа много красиви кътчета на родината.

Руслан, който пристига в България едва 18-годишен, задълго остава разделен с най-близкия си човек. В прочувствената балада той изразява синовната си обич и най-съкровените си мисли по изключително вълнуващ начин. Песента още с първия куплет силно докосва майките, чиито деца живеят далеч от тях по различни причини, което й предрича дълъг сценичен живот.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА